16 / 05 / 2024

Umut Oran kanal istanbul

Umut Oran kanal istanbul

CHP’li Umut Oran, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporuna itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Oran, 34 maddelik itiraz dilekçesinde, “Montrö Sözleşmesi'nin omurgası olan Türk Boğazlarının bütünlüğünü bozarak, değiştirebilecek süreçlere karşı bir planınız var mıdır?” diye sordu...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un bedeli bu ülkeye 80 milyar dolar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı olan İstanbulluların oranını açıkladı. Ekrem İmamoğlu projeye ilişkin dikkat çeken detaylar paylaştı.

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 2005’te kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun açılması için mücadele devam ediyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” diye konuştu.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

Ekrem Oran'dan Kanal Çeşme açıklaması!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptığı açıklamada Suudi şirketin açıkladığı Kanal Çeşme projesiyle Çeşmelilerin mülkiyet hakkının elinden alındığını söyledi. 

SONAR'dan Kanal İstanbul anketi: Yüzde 53.7 projeye karşı!

SONAR'ın anketine göre, vatandaşların yüzde 53.7'si Kanal İstanbul projesinin yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Projeyi onaylayanların oranı ise yüzde 35.9...

Kanal İstanbul hakkında çarpıcı anket!

Sonar Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre, vatandaşların yüzde 53.7’si çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin yapılmasına karşı çıktı. Projeyi onaylayanların oranının yüzde 35.9’da kaldığı bildirilirken vatandaşların yüzde 5’i projeyi çok iyi bildiğini dile getirdi.

Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56" dedi.

Kanal İstanbul için ilginç tespit!

Prof. Dr. Cemal Saydam, “Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada biriken organik atığı da Marmara’ya getirir. Bu gelince etraf çürük yumurta gibi kokar, diyerek, bu kokunun erkeklik üreme hormonu üzerinde bile yüzde 20-30 oranında olumsuz etkileri olacağını ve "erkekliği öldüreceğini" söyledi.

CHP’li Umut Oran’dan Kanal İstanbul’a 34 maddelik ÇED itirazı!

CHP’li Umut Oran, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporuna itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Oran, 34 maddelik itiraz dilekçesinde, “Montrö Sözleşmesi'nin omurgası olan Türk Boğazlarının bütünlüğünü bozarak, değiştirebilecek süreçlere karşı bir planınız var mıdır?” diye sordu...

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Kanal İstanbul iptal mi oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80 tamamlanma oranına gelmiş yatırımların bitirileceğini açıkladı. Erdoğan sıfırdan yatırım düşünülmediğini belirtti. Kanal İstanbul projesi son 7 yıldır kamuoyunun gündeminde. Bölgedeki arazilerin fiyatı ciddi şekilde

Küçükçekmece'ye Kanal İstanbul dopingi!

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul ile birlikte Küçükçekmece’deki konut fiyatları yüzde 18 oranında yükseldi...

Tarım arazileri sanayi ve yerleşim yeri oldu!

CHP'li Umut Oran, Sudan'da tarıma teşvik projesinin başlatılmasını değerlendirdi. Oran, Tarım alanlarının azalmasının en büyük nedeninin çarpık kentleşme ve sanayileşme olduğunu belirtti.

Umut Oran kanal istanbul Haberi

Umut Oran kanal istanbul

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, Kanal İstanbul Proje ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu kabul etmesi üzerine 1595 sayfalık rapora itirazlarını 34 maddelik itiraz dilekçesi hazırladı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Umut Oran’ın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ilettiği itiraz dilekçesini tam metnini de kişisel web sitesinde yayınladı. Oran’ın,  dilekçesinde Kanal İstanbul’a yönelik itiraz ve saptamalarından bazıları şöyle:

Montrö Sözleşmesine etkisi için Dışişleri, Milli Savunma ve Genelkurmay’dan görüş alındı mı?

1- “Dünyada, mevcut doğal ve işleyen bir boğaz var iken buna paralel, insan yapısı, alternatif bir kanal örneği var mıdır?

2- ÇED raporunun 6-28 sayılı bölümünde Montrö Antlaşmasına üstünkörü biçimde atıf yapılmış. Kanalın gerçekleşmesinin, sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenlemeyen aynı...