05 / 05 / 2024

umuttepe kampüsü ağaçlandırma

umuttepe kampüsü ağaçlandırma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nü ağaçlandırıyor...

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

Uğur Okulları Kadirli Kampüsü açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Uğur Okulları, Kadirli Kampüsü'nü 2021-2022 eğitim öğretim döneminde hizmete açıyor.

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google, 7 ay önce mega kampüs projesini duyurmuştu. Belediye meclisi projeyi onayladı. Google’ın Downtown West kampüsünde yer verilecek alanlar açıklandı.

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Özel ağaçlandırma sistemi ile kıyılar imara mı açılıyor?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

Kanada Okulları'ndan Sakarya Karasu'ya yeni kampüs!

franchising çalışmalarına devam eden Kanada Okulları, Sakarya’nın Karasu ilçesinde yeni kampüs açtı.

Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de kampüs kuracak!

2009 yılında Plato Meslek Yüksekokulu ile eğitim sektörüne atılan Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de yeni kampüs çalışmaları için düğmeye bastı.

Bahçeşehir Koleji Antalya'ya 72 milyon TL'lik kampüs inşa ediyor!

Bahçeşehir Koleji, Antalya’nın Serik ilçesine 22 bin 500 metre karelik alana yeni kampüs inşa edecek. İnşa edilecek kampüsler  Bahçeşehir Koleji'nin en büyük 3 kolejinden biri olacak. 

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

11 milyon metrekare Hazine arazisi ağaçlandırma için kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yerli üretimi desteklemek amacıyla ağaçlandırmada kullanılmak üzere 2019 ve 2020'nin ocak-temmuz döneminde 11 milyon metrekarelik Hazine arazisinin vatandaşlara kiralandığını söyledi.

umuttepe kampüsü ağaçlandırma Haberi

umuttepe kampüsü ağaçlandırma

Umuttepe yolunun taş duvarlı 500 metrelik bölümünde 450 ağaçlık dikim çalışması yapıldı. Dik yamaca belli aralıklarla toros sediri dikildi. Yol kenarındaki yamacın sert zeminli bölümlerinde taş kırma makineleri devreye girdi. Makinelerle açılan çukurlara da toros sediri dikildi.


KAMPÜSE 4 BİN 500 AĞAÇ


Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Üniversitesi Kampüsü içerisinde de ağaçlandırma çalışması yaptı. Kampüs içindeki dolgu alanlarına 4 bin 500 ağaç dikildi. Umuttepe Kampüsü’ndeki ağaçlandırma çalışmasında toros sedirinin yanı sıra adi akasya fidanları da kullanıldı.


Kocaeli Büyükşehir...