04 / 05 / 2024

UNESCO Liste

UNESCO Liste

Selçuklular tarafından yeniden inşa edilen Mamure Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine girdi.

TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste!

TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. 39 adet daire için hak sahiplerinin belirlendiği projede konut fiyatları 68 bin 37 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste 2015!

2+1 dairelerin 75,1 metrekare alandan başladığı projede 39 adet konut satışa sunuldu. Projede 180 ay vade sağlanıyor. İşte TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste 2015...

Samsun Kızılırmak Deltası için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası için "Hazırlık sürecini muhtemelen 2-3 ay içerisinde bitireceğiz ve UNESCO'ya başvuruyu yapacağız" dedi.

Sakarya Taraklı TOKİ kura sonuçları tam liste!

Sakarya Taraklı TOKİ kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülen projede 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanan daireler satışa sunuldu.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Yalova Yürüyen Köşk için UNESCO başvurusu yapılacak!

Yalova Belediyesi, “Yürüyen Köşk”ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kura sonuçları tam liste!

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. Dairelerin 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandığı projede yüzde 25 peşin ödemelerde, kalan bedel için 144 ay vade uygulanıyor.

TOKİ Bolu Yeniçağa kura sonuçları tam liste!

TOKİ Bolu Yeniçağa kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. Kura çekimi dün yapılan projede yüzde 12 peşin ödemelerde, kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor.

Atatürk'ün Yalova'daki Yürüyen Köşk'ü UNESCO yolunda!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Yalova'daki Yürüyen Köşk için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

UNESCO Liste Haberi

UNESCO Liste

Mersin’in Anamur İlçesi’nde geçmişi 3 ya da 4 yüzyıllara dayanan, 800 yıl önceki savaşta yıkıldığı için Selçuklular tarafından yeniden inşa edilen Mamure Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine girdi.


Anamurlu işadamı, Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD) Şubeler Koordinatörü Ali Yücelen, Anamur ilçe merkezinin 6 kilometre doğusunda deniz kıyısındaki kayalıklar üzerinde 39 kulesi, su sarnıçları, hamamı, camisi bulunan ve etrafı 10 metre genişliğinde hendekle çevrili Mamure Kalesi’nin Dünya Kültür mirası sayılması için ilçedeki sivil toplum örgütleriyle birlikte dosya hazırladı. Geçen şubat ayında teslim edilen başvuru evrakını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, değerlendirmelerini tamamlayıp, Mamure Kalesi’ni Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine aldı. 


MAMURE ANAMUR’U DÜNYAYA TANITACAK


Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD)...