04 / 05 / 2024

Unesco Mamure Kalesi

Unesco Mamure Kalesi

Selçuklular tarafından yeniden inşa edilen Mamure Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine girdi.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Elazığ Harput Kalesi'nin restorasyonu 10 yıl sürecek!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce yürütülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Harput Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

Halep Kalesi'nin duvarları patlama sonucu yıkıldı!

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Beçin Kalesi UNESCO yolunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girebilmesi için çalışma yürütülüyor. Geçici Listeye 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Diyarbakır Kalesi UNESCO listesine girmeye hazır!

Diyarbakır, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası" listesine girmeye hazır. Hevsel Bahçeleri'nin dünya mirası olmasının önündeki engeller bir bir kaldırıldı.

Unesco Mamure Kalesi Haberi

Unesco Mamure Kalesi

Mersin’in Anamur İlçesi’nde geçmişi 3 ya da 4 yüzyıllara dayanan, 800 yıl önceki savaşta yıkıldığı için Selçuklular tarafından yeniden inşa edilen Mamure Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine girdi.


Anamurlu işadamı, Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD) Şubeler Koordinatörü Ali Yücelen, Anamur ilçe merkezinin 6 kilometre doğusunda deniz kıyısındaki kayalıklar üzerinde 39 kulesi, su sarnıçları, hamamı, camisi bulunan ve etrafı 10 metre genişliğinde hendekle çevrili Mamure Kalesi’nin Dünya Kültür mirası sayılması için ilçedeki sivil toplum örgütleriyle birlikte dosya hazırladı. Geçen şubat ayında teslim edilen başvuru evrakını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, değerlendirmelerini tamamlayıp, Mamure Kalesi’ni Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası geçici listesine aldı. 


MAMURE ANAMUR’U DÜNYAYA TANITACAK


Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD)...