18 / 05 / 2024

unesco mor yakup kilisesi

unesco mor yakup kilisesi

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi' ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Cengiz, yetkililerden bilgi aldı...

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Ani Tarihi Kenti'nin, UNESCO listesine girmesi için çalışmalar hızlandırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars’ta bulunan ve Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti ’ nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı...

Mor Danışmanlık Organizasyon Seyahat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mor Danışmanlık Organizasyon Seyahat ve Ticaret Limited Şirketi, Özlem Ayar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de Yenibosna, Nish İstanbul Evleri, B Blok'ta kuruldu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde 13 Türk mirası bulunuyor!

Anadolu’da yerin altı da, üstü de kültür hazineleriyle dolu. Bu hazinelerden sadece 13’ü UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne kayıtlı. Geçici Liste’de ise 52 varlık kayıtlı.

UNESCO Buluşmaları'nın ilki Hanlar Bölgesi temasıyla yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyleyerek, “Dünyanın gözü Bursa’da” dedi.

Afrika'nın kerpiç sarayı: Djenne Ulu Cami UNESCO listesinde!

Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor...

Uzunköprü Unesco'nun en uzun taş köprüsü olacak!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması çalışmalara başlandı. Osmanlı padişahlarından II. Murat döneminde mimar Muslihiddin'e yaptırılan köprü, 1443 yılında tamamlanarak hizmete açılmış.

UNESCO Dünya Mirası Bursa konferansı gerçekleşti!

UNESCO Dünya Mirası Bursa konulu konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel mirasını yenileyerek UNESCO listesine dahil olan Bursa’da sıranın kentin tanıtımına geldiğini söyledi.

Konya'da mor şebeke sayesinde 50 milyon metreküp su arıtılıyor!

KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'ye örnek olan "Mor Şebeke" uygulaması ile 50 milyon metreküp su arıtılırken, 1 milyon metreküp su standartlarına uygun bir biçimde kullanıma kazandırıyor.

Konya Mor Şebeke ile 1 milyon metreküp su kullanıma kazandırılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'ye örnek olan "Mor Şebeke" uygulaması ile 50 milyon metreküp su arıtılırken, 1 milyon metreküp su standartlarına uygun bir biçimde kullanıma kazandırıyor.

Yakup Demirhan kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan kimdir? Yakup Demirhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan...

unesco mor yakup kilisesi Haberi

unesco mor yakup kilisesi


Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.


Vali Cengiz Müze Müdürü Nihat Erdoğan’dan Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camisi hakkında bilgi aldı. Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi’nin UNESCO dünya miras geçici listesine girdiğini belirten Cengiz, “ İnanç Parkı çok tanınan bir yer değil, burası hem ilimiz hem bölgemiz hem de Nusaybin için paha biçilmez bir yerdir. Nusaybin Kültür İnanç Parkı Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camii’nin bulunduğu mekan, Hristiyan inancı ve Müslüman inancına ait iki ibadethanenin yana yana ve aynı mekan içeresinde bulunduğu dünyadaki nadir yerlerden birisidir. Göründüğü gibi buradaki külliyenin de bir özeliği dünyanın ilk üniversitesi diyebileceğimiz bir yapı içeresinde...