03 / 05 / 2024

Mardin Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi UNESCO geçici listesine girdi!

Mardin Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi UNESCO geçici listesine girdi!

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi' ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Cengiz, yetkililerden bilgi aldı...




Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.


Vali Cengiz Müze Müdürü Nihat Erdoğan’dan Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camisi hakkında bilgi aldı. Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi’nin UNESCO dünya miras geçici listesine girdiğini belirten Cengiz, “ İnanç Parkı çok tanınan bir yer değil, burası hem ilimiz hem bölgemiz hem de Nusaybin için paha biçilmez bir yerdir. Nusaybin Kültür İnanç Parkı Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camii’nin bulunduğu mekan, Hristiyan inancı ve Müslüman inancına ait iki ibadethanenin yana yana ve aynı mekan içeresinde bulunduğu dünyadaki nadir yerlerden birisidir. Göründüğü gibi buradaki külliyenin de bir özeliği dünyanın ilk üniversitesi diyebileceğimiz bir yapı içeresinde barındırması, Nusaybin okulu olarak da geçiyor. Son dönemde yapılan çalışmada Kültür İnanç Parkı ve Mor Yakup Kilisesi ile beraber Zeynel Abidin Camii UNESCO geçici koruma listesine alındı. İnşallah yapılan bu çalışmalardan sonra hem tanıtımını yeterince yaparız hem de UNESCO kalıcı koruma listesine de kabul edilir” dedi.



Memleket


Geri Dön