18 / 05 / 2024

türkiyeden unescoya giren yerleri

türkiyeden unescoya giren yerleri

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi' ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Cengiz, yetkililerden bilgi aldı...

Lizay Pırlanta'da indirim fırsatları; fiyatlar yüzde 40 düştü

Lizay Pırlanta'da Temmuz ayı indirimleri belli oldu, fiyatlar yüzde 40 düştü. İşte indirime giren ürünler....

PlayStation Store’da Black Friday çılgınlığı başladı! İşte indirime giren oyunların 19 Kasım 2022 fiyat listesi

PlayStation kullanıcılarının oyun marketi PlayStation Store’da Black Friday indirimleri yapıldı. Bazı oyunlardaki indirim tutarı yüzde 70’lere ulaştı. İşte indirime giren bazı oyunların 19 Kasım 2022 fiyat listesi...

Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi açıklandı!

Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde yine dünya ikincisi oldu. Listede Türkiye'den tam 44 şirket var.. İşte listeye Türkiye'den giren 44 şirket...

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.

Samsun Vezirköprü'deki kazılarla Nerik gün yüzüne çıkıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü ilçesi Oymaağaç köyüne 11 yıldır yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı yapılan tünele de giren Yılmaz,3 bin 500 yıl öncesine ait kalıntıların burada bulunduğunu söyledi.

Dünyanın en zenginleri listesine 4 Türk girdi!

Uluslararası Forbes dergisi, dünyanın en zengin isimlerini açıkladı. Listeye Türkiye'den giren dört sim şöyle: Murat Ülker, Hüseyin Özyeğin, Ferit Şahenk ve Rahmi Koç.

MADO 300’üncü şubesini 41 Burda AVM’de açtı!

MADO, 300’üncü şubesini geçtiğimiz günlerde hizmete giren 41 Burda AVM’de açtı. Cemedya organizasyonuyla düzenlenen açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Tünektepe teleferik projesi yeniden ihale edildi!

Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi.

DeFacto, KKTC'de mağaza açtı!

DeFacto, yeni pazarlara yatırım yaparak yurt dışında büyümeye devam ediyor. Son olarak KKTC pazarına giren DeFacto, ilk mağazasını Gazimağusa’da, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu’nun katıldığı bir törenle hizmete açtı.

Türkiye'de mortgage sistemi neleri değiştirdi?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Mithat Bülent Özmen bugünkü yazısında Türkiye'de 2007'de yürürlüğe giren mortagage sistemini ele aldı. İşte o yazı...

Bankalar Türkiye'deki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Bankalar, Türkiye'nin farklı noktalarında bulunan gayrimenkullerini satışa çıkardı. Aktif büyüklükte ilk 10'a giren bankaların satışa çıkardığı mülklerin değeri 976 milyon. Satışa sunulan mülkler arasında fabrika, vila ve bağ var

Yabancı yatırımcılara Türkiye'de kolaylık sağlanıyor!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, 2012'de yürürlüğe giren bir yasa ile yabancıların Türkiye'den ev alması için karşılıklılık şartının kaldırılmasıyla gayrimenkul satışlarının hız kazandığını kaydetti.

Bimeks Lefkoşa'da mağaza açtı!

Türkiye'nin önde gelen teknoloji perakendecisi Bimeks, KKTC'deki ilk mağazasını açtı. Lefkoşa'de 1001 Airport Mail Shopping'deki 570 m2'lik alanda hizmete giren mağaza, şirketin yurtdışında hedeflerinde öncü adım olarak nitelendirildi.

türkiyeden unescoya giren yerleri Haberi

türkiyeden unescoya giren yerleri


Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.


Vali Cengiz Müze Müdürü Nihat Erdoğan’dan Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camisi hakkında bilgi aldı. Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi’nin UNESCO dünya miras geçici listesine girdiğini belirten Cengiz, “ İnanç Parkı çok tanınan bir yer değil, burası hem ilimiz hem bölgemiz hem de Nusaybin için paha biçilmez bir yerdir. Nusaybin Kültür İnanç Parkı Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camii’nin bulunduğu mekan, Hristiyan inancı ve Müslüman inancına ait iki ibadethanenin yana yana ve aynı mekan içeresinde bulunduğu dünyadaki nadir yerlerden birisidir. Göründüğü gibi buradaki külliyenin de bir özeliği dünyanın ilk üniversitesi diyebileceğimiz bir yapı içeresinde...