20 / 05 / 2024

unesco geçici listesine giren yerler

unesco geçici listesine giren yerler

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi' ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Cengiz, yetkililerden bilgi aldı...

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Bolu Mudurnu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sinde!

Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı, Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ardından başvurduğu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sine girdi.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

Edirne Uzun Köprü UNESCO aday listesine alındı!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan dünyanın en uzun taş köprüsü, Dünya Kültür Mirası (UNESCO) geçici aday listesine alındı. Köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için Edirne Valiliği hazırlık yaptı.

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Arazi vergisi geçici muafiyetleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için sahipleri tarafından vergi ödeniyor. Bazı arsa ve araziler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, arazi vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. HES'in geçici kabulünü yayınladı.

Kağıthane Belediyesi geçici hayvan bakımevini yeniledi!

Sahipsiz yaralı hayvanlara ilk müdahalenin gerçekleştirildiği, kısırlaştırma ve aşılamanın yapıldığı geçici bakımevi, yenilenen yüzüyle tekrar açıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık da törendeydi.

unesco geçici listesine giren yerler Haberi

unesco geçici listesine giren yerler


Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.


Vali Cengiz Müze Müdürü Nihat Erdoğan’dan Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camisi hakkında bilgi aldı. Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi’nin UNESCO dünya miras geçici listesine girdiğini belirten Cengiz, “ İnanç Parkı çok tanınan bir yer değil, burası hem ilimiz hem bölgemiz hem de Nusaybin için paha biçilmez bir yerdir. Nusaybin Kültür İnanç Parkı Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camii’nin bulunduğu mekan, Hristiyan inancı ve Müslüman inancına ait iki ibadethanenin yana yana ve aynı mekan içeresinde bulunduğu dünyadaki nadir yerlerden birisidir. Göründüğü gibi buradaki külliyenin de bir özeliği dünyanın ilk üniversitesi diyebileceğimiz bir yapı içeresinde...