06 / 05 / 2024

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. HES'in geçici kabulünü yayınladı.



Işıklar Enerji tarafından yapılan açıklama şöyle;


"          Bağlı ortaklığımız BND Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kahramanmaraş ili, Andırın ilçesinde yapımı tamamlanan "Üçgen  Reg. Ve HES" in T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Geçici Kabulü 07.11.2014 tarihinde tamamlanmış, böylelikle tesis işletmeye alınmıştır.  

          Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından verilen  EÜ/1575-5/1144 Üretim Lisans numaralı, toplam 3,338 MWe kurulu güce ve 11,257 GWh yıllık elektrik enerjisi üretimine sahip olan "Üçgen Reg. Ve HES" projesinde sırasıyla TEDAŞ/AKEDAŞ , DSİ ve son olarak T.C. Enerji Bakanlığı tarafından yapılan kabulleri tamamlanmıştır. Böylece, yapımına Temmuz 2012 ayında başlanan "Üçgen HES"te tüm yasal prosedürün tamamlanmasıyla, ticari olarak elektrik üretimi ve satışına başlanmıştır. 

          Üçgen Reg. Ve HES' in  proje hizmetleri EN-SU Mühendislik tarafından sağlanmış, hidromekanik ekipmanları Avusturyalı Gugler  Gmb;, elektrik ve otomasyonu Konelsis Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından tedarik edilmiş; tüm  inşaat işleri ile  türbin, jeneratör ve  hidromekanik montaj işleri anahtar teslimi Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş. tarafından yapılmıştır  "

 


Saygılarımızla,

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş


Geri Dön