16 / 05 / 2024

unesco Sultan Külliyeleri

unesco Sultan Külliyeleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çalışmalarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi ’ne alınan Sultan Külliyeleri 'nden Yıldırım Beyazıt Külliyesi’ni ecdada yakışır hale getirme yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Recep İncecik tarafından kuruldu.

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Sultan Küskü, Onur Aycibin, Serment Aycibin ve Yunus Emre Cevahiroğlu tarafından kuruldu. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Konya Sultan Kılıçarslan Köşkü restore ediliyor!

Konya'da, Sultan 2'nci Kılıçarslan tarafından yaptırılan, Selçuklu surlarının bir burcu üzerine oturtulmuş Sultan Kılıçarslan Köşkü, koruma ve canlandırma projesiyle restore edilerek turizme kazandırılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı!

Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 14 oldu!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesiyle Türkiye'nin bu listede yer alan kültür varlığı sayısı 14'e çıktı.

2002 yılında Naime Sultan Yalısı büyük hasar görmüş!

Sultan Abdülhamit'in kızı Naime Sultan için 1876 yılında inşa ettirilen ve 2002 yılında ilkokul olarak kullanılan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı, şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiş.

unesco Sultan Külliyeleri Haberi

unesco Sultan Külliyeleri

Bursa’da yaşanan 1855 depreminde yıkılan Yıldırım Camii minarelerini 156 yıl sonra orijinal haliyle yeniden inşa eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de cami avlusu ve şadırvanlar başta olmak üzere tüm külliyeyi Bursa’ya yakışır hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda traverten taşlarla zemin döşemesi yapıldığını belirterek, türbe ve dispanser başta olmak üzere külliyenin tamamında bakım oranım çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.


Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınma amacıyla 2000 yılında başlatılan ancak bir sonuç alınamayan çalışmaları 2009 yılından itibaren kapsamlı bir şekilde alan Büyükşehir Belediyesi, Cumalıkızık, Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Sultan Külliyelerinin dünya mirası olmasının ardından Sultan Külliyelerindeki çalışmalara hız verdi. Muradiye Külliyesi’ndeki çalışmalar hızla sürürken, Osmanlı Sultanı Yıldırım Beyazıt tarafından 1390’lı yıllarda yaptırılan külliyedeki...