01 / 07 / 2024

Üniversite kampüslerine yapılan camiler

Üniversite kampüslerine yapılan camiler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için çok önemli ama son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz" dedi.

Beykoz'da üniversite kampüsü ve hastane yapılacak!

Medipol’e tahsis edilen, Beykoz’daki 220 bin metrekarelik yeşil alanda 20 bin öğrenci kapasitelik üniversite kampüsü ve hastane yapılıyor.

2002 yılında Cibali Tütün Fabrikası üniversite kampüsüne dönüştürülmüş!

Haliç kıyısında 1884 yılında ünlü mimar Alexandre Vallaury'ye yaptırılan, 35 bin metrekare kapalı alana sahip, Cibali Tütün Fabrikası 2002 yılında 18 milyon dolar harcamayla üniversite kampüsüne dönüştürülmüş.

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Mardin’e yapılan yurt kampüsünün inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurt binası kentin tarihi mimarisinin izlerini taşıyor. 750 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları!

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile ilgili esaslar, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Peki, müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları KDV'ya dahil mi?

1965 yılında, 1953 senesinden önce yapılan gecekondulara ruhsat verilmiş!

1953 yılından önce yapılan gecekondulara, Belediye tarafından İmar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde onarım için gerekli müsaade verilmiş. 1965 yılına kadar gecekondulara onarım ve tadilat ruhsatı verilmiyormuş.

Üniversite kampüslerine yapılan camiler Haberi

Üniversite kampüslerine yapılan camiler


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti. Görmez, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılının ilk cumasında Afyonkarahisar'da olmaktan, hayırlı bir vesile ile kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için  önemli ama bilhassa son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz. Onların açılışında bulunmak bizin için ayrıca bir bahtiyarlık" diyen Görmez, eski bir akademisyen olarak öğrencilerle, gençlerle bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 


Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yılın sonunda bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Görmez, şunları bildirdi: 


"Afyonkarahisar'da bugün bir kaç vesileyi birleştirmiş olacağız inşallah. Bugün ayrıca değerli müftümüz ve onun çalışma arkadaşlarıyla bir araya...