01 / 07 / 2024

üniversite kampüsü cami

üniversite kampüsü cami

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için çok önemli ama son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yeni kampüs geliyor! 2 milyar TL'lik proje için son teklif tarihi 25 Mayıs!

İzmir Ticaret Odası’na bağlı olan Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de inşaat çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatında 2. ve önemli kademeye geçildi. Üniversite yönetimi, inşaatları yapacak olan firmalardan 25 Mayıs 2024 tarihine kadar teklifleri toplayacak.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…

Pendik Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli atıldı!

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni yapıldı.

İşte Avrupa’nın en görkemli 8 üniversite kampüsü!

İngiliz Times Higher Education dergisi Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri listesini yayınladı.  İşte Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri... 

Üniversite Kampüsü ofise dönüşecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılacak. Süreç 2 yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla başlamıştı.

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.

Oxford Üniversitesi Fransa'da kampüs açacak!

Yurtdışında kampüsü olmayan Oxford Üniversitesi, Fransa'da bir kampüs açabilir. Üniversite 700 yıllık bu geleneğini Brexit nedeniyle sonlandıracak.

TOKİ, Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsünü inşa ediyor!

TOKİ'nin inşa edeceği İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsü, çağdaş eğitim binaları, sosyal alanları ve engelli dostu tasarım anlayışıyla, Türkiye'nin örnek üniversite kampüslerinden biri olacak.

TOKİ 50 okul ve 20 kampüs inşa etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, son 13 yılda bin 50 okul, 600'e yakın cami yaptıklarını, 20 üniversitenin kampüsünün de inşasının sürdüğünü söyledi.

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü yüzde 18 tamamlandı!

2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu ikinci toplantısında üniversite ile ilgili gelişmelerden bahseden Prof Dr Reha Metin Alkan, 27 Eylül tarihinde yapımına başlanan Kuzey Kampüsü'nün Mart ayı sonu itibariyle %18 fiziki gerçekleşme sağlandığını açıkladı.

Üniversite kampüsleri arsa olarak görülüyor!

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

SDÜ Doğu Kampüsü Cami bugün açıldı!

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Yerleşkesi'nde 2013 yılından beri ibadete açık olan Doğu Kampüsü Camii'nin resmi açılışı yapıldı.

üniversite kampüsü cami Haberi

üniversite kampüsü cami


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti. Görmez, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılının ilk cumasında Afyonkarahisar'da olmaktan, hayırlı bir vesile ile kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için  önemli ama bilhassa son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz. Onların açılışında bulunmak bizin için ayrıca bir bahtiyarlık" diyen Görmez, eski bir akademisyen olarak öğrencilerle, gençlerle bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 


Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yılın sonunda bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Görmez, şunları bildirdi: 


"Afyonkarahisar'da bugün bir kaç vesileyi birleştirmiş olacağız inşallah. Bugün ayrıca değerli müftümüz ve onun çalışma arkadaşlarıyla bir araya...