17 / 05 / 2024

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu 2014 kongresi

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu 2014 kongresi

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu ( ÜSİMP ) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi...

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Avrupa Birliği'nde sanayi üretimi sert düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) sanayi üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,2 düşüş gösterdi.

Türkiye İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabilir!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabileceğini bildirdi.

Adana Seyhan Büyük Sanayi projesi için düğmeye basıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Seyhan Belediyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Adana Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle oluşturulan, Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi için düğmeye basıldı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği kar dağıtacak mı?

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2015 yılı kar dağıtım önerisi hakkındaki yönetim kurulu kararını yayınladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, yönetim kurulu kararı gereği 2015 yılı olağan genel kuruluna sunulacak kar dağıtım tablosunu yayınladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'ın 2014 genel kurulu tescillendi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2014 yılı olağan genel kurulunun 13 Mayıs 2015 tarihinde tescillendiğini Kamu Aydınlatma Platformu'ndan duyurdu.

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi için imzalar atıldı!

Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliği dahilinde yapılması planlanan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili ön protokol anlaşması Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Başbakanlık TOKİ Başkanı Turan arasında imzalandı.

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'tan 2015'e vergi beyannamesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. geçici vergi beyannamesi ekinde verilen sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş olan 1 Ocak - 31 Aralık 2015 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı.

Hüseyin Sözlü’den Adana’ya 3. üniversite için güçbirliği çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’ya bir üniversite daha kazandırılması için kent dinamiklerinin, siyasi ayrım gözetmeden, işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu açıkladı.

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu 2014 kongresi Haberi

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu 2014 kongresi

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi'ndeki toplantıda konuşan ÜSİMP Düzenleme Komitesi Başkanı ve ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, üç toplantının aynı gün ve bir arada yapılıyor olmasının anlam taşıdığını söyledi.


İki gün sürecek toplantıda, Türkiye'nin tekno girişimcilikten tekno sanayileşmeye nasıl taşınabileceği konusunun tartışılacağını belirten Alçı, şunları kaydetti:


"Bu ülkeyi, emek yoğun üretimden bilgi yoğun üretime nasıl taşırız, katma değeri nasıl sağlarız, bu katma değerden devlet, üniversite, sanayi platformu nasıl faydalanabilir, bu konuda fikir üreteceğiz. Ülkemize baktığımızda tarihçisi, Türkçecisi, sağlık bilimcisi, mühendisi tüm alanlarda 55 bin civarında bilim insanımız var. 75 milyonluk nüfusun binde biri bile bilim...