19 / 05 / 2024

üniversiteler bölünecek mi

üniversiteler bölünecek mi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Tapunun yarısı nasıl devredilir? Tapunun yarısı devredilir mi?

Tapu ikiye bölünebilir mi, Tapunun yarısı nasıl devredilir, Tapunun yarısı devredilir mi sorularının yanıtı aranıyor. İşte detaylar!

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

Nisa Bölükbaşı-Barış Murat Yağcı Beşiktaş'ta ev mi kiraladı?

Oyuncu Barış Murat Yağcı, Nisa Bölükbaşı ile aşk yaşadığı iddialarını yalanladı. Ancak ikilinin birlikte ev kiraladığı iddia edildi...

Taraflar anlaşarak mirası bölüşebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kardeşimin taşınmazları ve bankadaki parası eşine ve bize kaldı. Eşine istediği evi ve bankadaki parayı kendisine bırakmayı, kalan evi de bizlerin bölüşmemizi önereceğiz. Miras işlemini noterde mi yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

İmar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı uygulamasında en çok merak edilen hususların başında dubleks daireler geliyor. Peki, imar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 

Halis Toprak’ın mirası nasıl bölünecek?

Fransa’nın Nice şehrinde ocak ayında hayatını kaybeden işadamı Halis Toprak’ın çocukları, 1’i nikâhsız 4 evlilik yapan babalarının mirasçılarının tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkeme mirasın 12 paya bölünmesine karar verdi.

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Apartmanda bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine deniyor. Peki, apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

üniversiteler bölünecek mi Haberi

üniversiteler bölünecek mi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tartışmalara neden olan bazı büyük üniversitelerin bölünmesi, bazı illere yeni üniversiteler kurulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, yüksek öğretim hayatına yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimizin bölünerek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurularak Türkiye'deki yüksek öğretim hayatına yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi. 

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda YÖK'ün kendi işleyişi ile ilgili ihtiyaç duyduğu bazı konuların da yer aldığını ifade eden Tekin konuşması sırasında şunları söyledi; "Tasarıda, YÖK ile ilgili bir yetki daha söz konusu. Özellikle vakıf üniversitelerinin kendi arazilerinin kiralanması ya da işletilmesi ile ilgili hususta bir mevzuat eksikliği var. YÖK, Milli Eğitim...