05 / 05 / 2024

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 



Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tartışmalara neden olan bazı büyük üniversitelerin bölünmesi, bazı illere yeni üniversiteler kurulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, yüksek öğretim hayatına yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimizin bölünerek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurularak Türkiye'deki yüksek öğretim hayatına yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi. 

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda YÖK'ün kendi işleyişi ile ilgili ihtiyaç duyduğu bazı konuların da yer aldığını ifade eden Tekin konuşması sırasında şunları söyledi; "Tasarıda, YÖK ile ilgili bir yetki daha söz konusu. Özellikle vakıf üniversitelerinin kendi arazilerinin kiralanması ya da işletilmesi ile ilgili hususta bir mevzuat eksikliği var. YÖK, Milli Eğitim ve Maliye bakanlıkları iş birliğinde üniversite alanlarının kiralanması konusunda yönetmelik çıkarma yetkisi talep ediyor. Belli bir büyüklüğe ulaşmış üniversitelerin yeni bir üniversite şemsiyesi altında bölünerek ya da bazı illerimizde yeni üniversiteler kurularak Türkiye'nin eğitim öğretim ve bilim hayatına katkı sağlamak üzere hem yerelin talepleri hem de YÖK bünyesinde oluşturulan ekiplerle yapılan çalışma neticesinde talep olmuştu. Biz de bunu hükümetimize sunduk. Hem devlet üniversitesi hem de vakıf üniversitesi şemsiyesi altında yeni üniversiteler kurulması da tasarıda yer alıyor."


Geri Dön