02 / 05 / 2024

Unkapanı Köprüsü teknik inceleme

Unkapanı Köprüsü teknik inceleme

Köprünün birleşme bölümündeki açıklığın 30 santimetreyi bulduğu, taşıt ve yaya trafiği açısından tehlike oluşturduğu ihbarı üzerine Büyükşehir Belediyesinin ilgili uzman ekipleri ile köprü bakımını üstlenen müteahhit firma yetkilileri harekete geçti.

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne Bosch Rexroth imzası!

Türkiye’nin son dönemdeki gurur projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kullanılan boyuna mukavemet elemanlarının hassas büküm işi, Bosch Rexroth Ana Bayisi Rota Teknik tarafından yapıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü depreme dayanıklı inşa edilecek!

Çanakkale'de meydana gelen depremlerin ardından gözler 1915 Çanakkale Köprüsü'ne çevrildi. Köprü 10 büyüklüğünde depreme dayanıklı, fay hatlarından etkilenmeyen teknik donanımlarla yapılacak.

Muğla Muslugüme Köprüsü çöktü!

Denizli – Kale kıyı mahalleleri ile Muğla – Menteşe kıyı mahallerini birleştirecek olan Muslugüme Köprüsü, teknik hatalar yüzünden hizmete açılmadan çöktü.

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

İzmir Göztepe Köprüsü yenileniyor!

Uzun yıllardır bakımı yapılmayan köprü için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bölgede tramvay hattı yapımı için düzenleme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi Göztepe Yaya Köprüsü'nü de bakıma aldı.

İnşaat mühendisleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde!

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

Cahit Altunay, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye teknik ekibiyle birlikte yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesini ziyaret etti.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

Unkapanı Köprüsü teknik inceleme Haberi

Unkapanı Köprüsü teknik inceleme


Gemi geçişleri için açılıp kapanabilen Unkapanı Köprüsü'nün birleşme derzindeki açıklık için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri inceleme başlattı. 


Alınan bilgiye göre, köprünün birleşme bölümündeki açıklığın 30 santimetreyi bulduğu, taşıt ve yaya trafiği açısından tehlike oluşturduğu ihbarı üzerine Büyükşehir Belediyesinin ilgili uzman ekipleri ile köprü bakımını üstlenen müteahhit firma yetkilileri harekete geçti. 


Açıklığın nedeni ve tehlike oluşturup oluşturmayacağının, yapılan inceleme neticesinde belirleneceği ifade...