04 / 05 / 2024

Ünlü miras davaları

Ünlü miras davaları

Miras davaları, birçok aile fertlerinin arasına kara kedi gibi giriyor. Çoğu dava sonucunda şirketler bölünüyor, aile fertleri birbirleriyle görüşmeme kararı alıyor. Davaların yok ettiği şirketler hatta cinayete neden olan miras paylaşımları yaşanıyor.

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

Yargıtay'dan miras davaları için emsal karar!

Yargıtay Genel Kurulu, ‘ölünceye kadar bakım sözleşmesi’ imzalayan kanser hastası babası ile kalp hastası annesine bakan kız evlada bırakılan evim iadesine ilişkin açılan davayı karar bağladı... 

Vasiyetle miras davaları yüzde 50 azalabilir!

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Gayrimenkul paylaşımı sorunlarında arabulucu çözümü!

Gayrimenkul paylaşımında ve miras davalarında birçok problem yaşanıyor. Bu problemler ‘arabulucular’ seçeneğiyle dargınlık, kırgınlık olmadan hızlıca çözülebiliyor.

Peter Bing, 2 torununu mirasından men etti!

Geçtiğimiz sene intihar eden Amerikalı iş adamı Steve Bing’in, eski tenisçi Lisa Bonder’la olan kızı Kira Kerkorian ve ve ünlü İngiliz model Elizabeth Hurley’den olan Damian dedelerinin açtıkları miras davasıyla karşı karşıya kaldı. 

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Yağmur Ünal'dan miras kavgası açıklaması!

Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal, pek çok ünlü sanatçının ölümünden sonra yaşanan miras kavgalarına ilişkin kendisine sorulan soru üzerine açıklamalarda bulundu. Ünal, ablasıyla arasında öyle bir olay yaşanmayacağını söyledi.

Ünlü miras davaları Haberi

Ünlü miras davaları

Miras davaları, birçok aile fertlerinin arasına kara kedi gibi giriyor. Çoğu dava sonucunda şirketler bölünüyor, aile fertleri birbirleriyle görüşmeme kararı alıyor. Davaların yok ettiği şirketler hatta cinayete neden olan miras paylaşımları yaşanıyor.


Necmettin Erbakan

Vefatının ardından çocukları arasında mirasının paylaşımı konusunda sorunlar yaşanmış, konu mahkemeye taşınmıştı. 3 kardeşten Erbakan'ın büyük kızı Zeynap Erbakan, "mirastan payını yeterince alamadığını ve kardeşlerinin mal kaçırdığını" ileri sürerek, kardeşi Fatih Erbakan ve Rabia Elif Erbakan Altınöz ile eniştesi Mehmet Altınöz hakkında dava açtı. Zeynep Erbakan, eniştesi Mehmet Altınöz'ün bankalarda 10 milyon lira parasının Boğaz'da da babasının şirketinden kalma yalısının bulunduğunu ileri sürdü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı verdiği takipsizlik kararında, Zeynep Erbakan'ın iddialarının aksine, taşınır ve taşınmaz mallarlar ilgili şirket kayıtlarında Necmettin Erbakan'ın payının...