03 / 05 / 2024

Ünye Çimento yatırım faaliyetleri

Ünye Çimento yatırım faaliyetleri

Ünye Çimento'nun satış gelirleri 2015 ve 2016 üç aylık dönemlerinde yüzde 11 arttı. Şirket Mart 2016 itibarıyla 2015 yılı eş dönemine göre yüzde 122 daha fazla ihracat gerçekleştirdi.

Medcem Çimento'dan 210 milyon dolarlık yeni yatırım!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Medcem Çimento, 210 milyon dolarlık yeni yatırımı için düğmeye bastı...

Nuh Çimento yatırım hedefini büyüttü!

Nuh Çimento Grubu, 2017'yi 1 milyar TL'nin üzerinde konsolide ciro büyüklüğüyle kapattı. Nuh Çimento Grubu CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, yeni yatırımlardan bahsetti.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Ünye'ye 93 milyon TL'lik yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye'de hayata geçirecekleri yatırımları anlattı. Başkan Yılmaz Ünye'ye 93 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi.

Ünye OSB 2017 yatırım programına alındı!

Ünye’nin Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oluyor. Cüri mevkiinde yapılması planlanan ve en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı.

OSKİ'den Ünye'ye 16,5 milyonluk yatırım!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Ünye ilçesine 2017 yılında 16 milyon 500 bin TL’lik yatırım yapacak.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Ünye'ye 4 milyon TL'lik yol yatırımı!

Ünye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 2016 yılında yatırım programı çerçevesinde 55 bin metrekare beton yol çalışmasını tamamladı.

Manisa Soma'ya 200 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin en büyük çimento fabrikası Manisa'nın Soma ilçesine kuruluyor. 200 milyon dolarlık bir yatırım olan ve binden fazla kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın 2018'de tam kapasite çalışması hedefleniyor.

Ordu Ünye'ye 13 milyon liralık yol yatırımı!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye’de yapımı devam eden bazı çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çamyar "Ünye’mizin tamamında 13 milyon liralık bir yol yatırımı yapıyoruz." dedi

Batı Anadolu, Söke fabrikasına yaptığı yatırımı 2017'de devreye alacak!

Hazır beton ve çimento sektöründe Batıçim, Batısöke ve Batıbeton firmaları ile faaliyet gösteren Batı Anadolu Grubu, yaptığı yatırım ile klinker üretim kapasitesini artıracak.

Nata Holding'den Çankırı'ya 140 milyon dolarlık yatırım!

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Çankırı'da 140 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı çimento fabrikasının temelini attı. Tanık, Çerkeş'te temeli atılan fabrikanın 2018'de tamamlanacağını bildirdi.

Ünye Çimento yatırım faaliyetleri Haberi

Ünye Çimento yatırım faaliyetleri

"Ünye Çimento için 'Endekse Paralel Getiri' öngörüyoruz. Şirketin satış gelirleri 2015 ve 2016 üç aylık dönemlerinde yüzde 11 artış gösterdi. Brüt kâr marjı karşılaştırmalı dönemler arasında yüzde 26,27’den 30,33'e yükseldi. Esas faaliyet dışı finansal gelir ve yatırım faaliyetlerinden gelirler kalemlerindeki yüksek oranlı artış nedeniyle şirketin 2016 ilk çeyrekte net kârı yüzde 187 artışla 14 milyon TL olarak gerçekleşti. Mart 2016 itibarıyla 2015 yılı eş dönemine göre yüzde 122 daha fazla ihracat gerçekleştiren şirket, bir liman şehrinde kurulu olması nedeniyle bölge ülkelerine bol miktarda ihracat yapıyor. Çimento sektörünün devam eden kamu ve enerji projeleri nedeniyle geleceğe iyimser baktığını da belirtelim. Ayrıca Ünye Çimento'nun 57 milyon TL nakit pozisyonunun bulunması da bir başka...