05 / 05 / 2024

ürdün israil arazi sözleşmesi

ürdün israil arazi sözleşmesi

Ürdün, İsrail hükümetine "El-Bakura ve El-Gamr arazilerini İsrail'e kiralamayı öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldığını" bildirdi.

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma nedeninden dolayı 580 binden fazla aracını geri çağırdığını açıkladı. Yapılan açıklama ve haberin detayları...

'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyen İslam Memiş 15 gün sonrası için rakam verdi

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyerek, gram altında 15 gün sonrası için rakam verdi.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Migros’ta Gördüğünüze İnanın kampanyası: Peynir ve kasap köftede 33,95 TL net indirim! 12 Ocak 2023 fiyat listesi…

Migros’ta Gördüğünüze İnanın kampanyası devam ediyor. Sürekli yeni ürün kalemlerinde indirime giden Migros peynir ve kasap köftede 33,95 TL net indirim yapıyor. İşte 12 Ocak 2023 fiyat listesi…

Migros’ta Gördüğünüze İnanın kampanyası! 49,90 TL yerine sadece 18 TL! 10 Ocak 2023 fiyat listesi…

Migros’ta Gördüğünüze İnanın kampanyası! ile seçili ürünler 49,90 TL yerine sadece 18 TL! . Kampanya kapsamında tek kaleme net 31,90 TL indirim! İşte Migros’ta 10 Ocak 2023 fiyat listesi…

Dolar 2 gün sonra böyle olacak! Doları olanlar gördüğünüzde şaşırmayın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.  Doların ne olacağını merak edenler için 2 gün sonrası işaret edildi. Doları olanlar dikkat, gördüğünüzde şaşırmayın...

Evinize boya badana yaptırdınız mı? Yaptırmadıysanız bu haberimiz sizin için! 4 Eylül 2022 Fiyat listesi..

Tertemiz duvarlar, içinizi ferahlatacak renkler hepimizin evinde istediği özellikler. Peki bu dene evinizi boya badana yaptırdınız mı? Yaptırmadıysanız bu haberimiz sizin için! 4 Eylül 2022 Filli Boya Fiyat listesi..

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Bartın'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Doğal güzellikleri ile sık sık gündeme gelen Bartın'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada toplam 5 kişi yaralandı...

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

ürdün israil arazi sözleşmesi Haberi

ürdün israil arazi sözleşmesi

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada hükümetin İsrail'e El-Bakura ve El-Gamr arazilerini 25 yıl kiraya vermeyi öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldığı ve bunu tebliğ ettiği bildirildi.  Ayrıca açıklamada, İsrail hükümetine sonlandırma sözleşmesinin teslim edildiği de söylendi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ürdün Kralı 2. Abdullah, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "El-Bakura ve El-Gamr arazilerini İsrail'e kiralamayı öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldıklarını" duyurmuştu.

Ürdün, 1994 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'nın 1B ve 1C ekleri gereği El-Bakura ve El-Gamr arazilerini 25 yıllığına İsrail'e kiralamıştı. Kira süresinin 25 Ekim 2019'da bitmesine rağmen, o dönem yapılan anlaşma şartları, taraflardan herhangi birinin sözleşmenin bitiminden en geç bir yıl öncesine kadar aksi bir beyanda bulunmaması halinde kira sözleşmesinin otomatik yenilenmesini öngörüyor.

Buna göre, Ürdün'ün sözleşmenin yenilenmemesi yönündeki talebini...