28 / 04 / 2024

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma nedeninden dolayı 580 binden fazla aracını geri çağırdığını açıkladı. Yapılan açıklama ve haberin detayları...



Japonya devlet televizyonu NHK'ye göre Toyota, Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığına (MLIT) geri çağırma bildiriminde bulunduğunu açıkladı. Kaydedilen bildirim kapsamında, Mayıs 2015-Mart 2023 döneminde imal edilen "Sienta" ve "Japan Taxi" model 580 binden fazla aracı kapsıyor.

Söz konusu modeller için park freni pedalına cıvataların sıkı şekilde sabitlenmediği ve bu durumun cıvataların gevşeyip düşmesine yol açabileceği ifadelerde bulunuldu.

Mevcut, arızanın, hem park freninin doğru şekilde devreye girmesini engelleme hem de frenin sürekli etkin kalması dahil riskler taşıdığı kaydedildi. Bir diğer arızanın ön cam çıtalarının yağmur suyu sızdırabileceği olduğu, ıslanacak kabloların elektrikli sürgülü kapıların açılmasına neden olabileceği belirtildi. Toyota, çağırılan araçlara ülke genelindeki bayilerde ücretsiz muayene uygulanacağını, ihtiyaç halinde parça değişimi yapılacağını diye ifade edildi.

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

TOYOTA MOTOR KİMİN? 

Toyota Türkiye hisselerinin yüzde 90'ı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) şirketine, yüzde 10'u ise Mitsui & Co., Ltd. şirketine aittir. Buna göre, toplamda 2,16 Milyar Euro'luk bir yatırıma sahip olan Toyota Türkiye, 5.000'in üzerinde kişiyi istihdam ettiği belirtildi.

TOYOTA MOTORU NEREDE ÜRETİLİYOR? 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota Türkiye, Sakarya İli Arifiye İlçesinde kurulmuştur.

TOYOTA NEDEN ÇOK TUTULUYOR?

Piyasada, ulaşılabilir bir rakamı olan Toyota yine ulaşılabilir fiyat politikası ile senelerdir en çok satan markalar arasında yer alıyor. Buna göre, Japon mühendisliğinin kusursuzluğunu uygun fiyatla tüketiciye sunan Toyota markası bu özelliği kapsamında ülkemizde de oldukça seviliyor.

TOYOTA DÜNYADA KAÇINÇI SIRADA

Toyota'dan yapılan açıklama kapsamında dünyada, geçen seneye oranla bakıldığında marka değerini yüzde 10yükselten Toyota, aynı zamanda bir sıra daha artırarak tüm markalar sıralamasında 6. sırada yer aldı. Bu kapsamda, 2004 senesinden bu zamana kadar sektöründe birinci sırada yer alan Toyota, artan marka değeri ile yerini daha da sağlamlaştırdı.

Araba almak istenler dikkat! Toyota Corolla'ya 180 bin TL indirim! İşte Kasım 2023 fiyat listesi

Toyota C-HR Hybrid'de çılgın kampanya: 190 bin TL indirim

Toyota Yaris Cross'un fiyatında 170 bin TL indirim

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Türkiye'de ekim ayında 43 Maserati satışı gerçekleşti


Geri Dön