27 / 04 / 2024

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...



Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), üretim faaliyetlerini yaptığı Sakarya’daki fabrikasında Türkiye otomotiv endüstrisine ve sürdürülebilir geleceğe yönelik adımlar atıyor. Yeni nesil Toyota C-HR ile Toyota’nın Avrupa’daki tesislerinde ilk şarj edilebilir otomobil ve batarya üreten fabrikası unvanını alan firma, Türkiye’yi hibrit otomobil üretim üssü haline getirmeyi hedefliyor.

Yapılan tüm proje hazırlık süreci kapsamında TMMT mühendisleri ve çalışanlarının yürüttüğü ve C-SUV segmentinde Toyota’nın yeni dizayn anlayışını en güzel şekilde yansıtan yeni Toyota C-HR, Toyota Yeni Global Platformu (TNGA-2) üzerinde Hibrit ve Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) versiyonları ile üretilmeye başladı. 308 milyon Euro ilave yatırım ile üretimi başlayan yeni nesil Toyota C-HR ve PHEV batarya üretimi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ülkemizdeki toplam yatırımı 2,5 milyar euroya geldi. Buna göre yeni Toyota C-HR, ihracat pazarlarına Avustralya ve Yeni Zelanda’yı da dahil ederek Okyanusya Bölgesine ihracata başlamış oldu.

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR ın Türkiye üretimine başlandı

SAKARYA DÖNÜŞÜM MERKEZİ

Yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimiyle beraber, Toyota Avrupa tesislerinde ilk ve tek şarj edilebilir otomobil üretimini yaparak bu alandaki liderliğini bir kez daha kanıtladı. Öte yandan, Sakarya’daki tesis bünyesinde kurulan yıllık 75 bin adet kapasiteli yeni batarya üretim hattı ile şirket, Toyota’nın Avrupa operasyonlarında elektrifikasyon dönüşümünün merkezi haline geliyor. Son teknoloji ve güvenlik sistemleri ile donatılmış olan yeni batarya hattında, alanında uzmanlaşanlar tarafından üretilen bataryalar yeni nesil Şarj Edilebilir Hibrit Toyota C-HR’a hayat veriyor.

ÇEVRE DOSTU FABRİKA

Çevreci bir üretim yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Yeni Nesil Toyota C-HR için ileri teknoloji çevreci üretim yöntemleri iledonanmış yeni boya tesisini de devreye sokarak Toyota’nın Avrupa tesislerinde 2030 karbon nötr, 2040 karbon sıfır hedefleri doğrultusunda emin adımlarla hedefine ulaşmaya çalışıyor. Ürettiği çevre dostu hibrit teknolojisine sahip otomobiller ile üretimin yanı sıra her alanda sürdürülebilir çevre hedeflerine de katkı sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sınıfının en iyisi konumundaki Şarj Edilebilir Hibrit yeni nesil Toyota C-HR ile sunmuş olduğu 66 km batarya menzili ve 19 gr/km CO2 emisyonu ile karbon dioksit azaltımına önemli oranda katkı sağlıyor.

Türkiye'de ekim ayında 43 Maserati satışı gerçekleşti

Toyota yeni kampanyasını açıkladı! 200 bin lira detayı

Toyota Hilux'un fiyatı 200 bin TL birden düştü! İşte Toyota Hilux Kasım 2023 fiyat listesi

Toyota Corolla Cross Hybrid'den Kasım'da çılgın kampanya: 200 bin TL indirim veya 200.000 TL, 12 ay yüzde 0 faiz

 


Geri Dön