23 / 05 / 2024

Üretim Reformu Paketi 2017

Üretim Reformu Paketi 2017

Sanayi bölgelerinde rekor kıran arazi fiyatları ve parsel kıtlığı radikal bir projenin ortaya çıkmasını sağladı. Üretim Reformu Paketi için hazırlanan çalışmaya göre, işadamları yerin altına da fabrika kurabilecek.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

5 soruda Değerli Konut Vergisi!

Yeni vergi reformu paketi kapsamında lüks konutlar için emlak vergisine ek olarak yüzde 1 ek vergi getirildi. İşte değerli emlak vergisiyle ilgili tüm merak edilenler...

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

Sanayicilerin arazi sorununa çözüm hamlesi!

Sanayi bölgelerinde rekor kıran arazi fiyatları ve parsel kıtlığı radikal bir projenin ortaya çıkmasını sağladı. Üretim Reformu Paketi için hazırlanan çalışmaya göre, işadamları yerin altına da fabrika kurabilecek.

Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli Nisan'da atılacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınması gündemde olan Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli 2018 yılının Nisan ayında atılacak.

İlk endüstri bölgesi Trabzon'da kurulacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınacak sanayi sitesi sayısı Afyonkarahisar’ın da eklenmesiyle 11’e çıktı. Kurulacak 5 yeni endüstri bölgesine Trabzon’dan başlanacak.

Şehir dışına taşınacak sanayi sitelerinin sayısı arttı!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınacak sanayi sitesi sayısı Afyonkarahisar’ın da eklenmesiyle yükselerek 11'e çıktı.

Isparta Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bekarlığının uyguladığı "Üretim Reform Paketi' kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması ile Isparta Sanayi Sitesi'nin taşınması için hazırlıklara başladığı açıklandı.

İşte ilk etapta taşınacak 10 sanayi sitesi!

Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde 135 sanayi sitesi taşınacak. İlk etapta kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 10 sanayi sitesi belirlendi.

Ankara'da gayrimenkul piyasası hareketlendi!

Ankara, hedeflerini büyüttü. Ankara ekonomisinin nabzının tutan Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası başkanları, 'Üretim Reform Paketi' ile birlikte Baskent'te yatırımların artacağını söyledi.

Sanayi siteleri taşınacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, sanayi sitelerini taşıyacaklarını ve yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını açıkladı.

Sanayici emlak vergisi ödemeyecek!

Üretim reformu paketi olarak adlandırılan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Üretim Reformu Paketi 2017 Haberi

Üretim Reformu Paketi 2017

Sanayi bölgelerinde rekor kıran arazi fiyatları ve parsel kıtlığı radikal bir proje ortaya çıkardı. Üretim Reformu Paketi için hazırlanan çalışmaya göre, işadamları yerin altına da fabrika kurabilecek. Sanayici de “Üretim için yerin dibine girmeye hazırız” mesajı verdi. Üretim Reformu Paketi'ne eklenmesi hedeflenen düzenleme ile yer altında fabrika kurmak mümkün hale gelecek. Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) bu sayede ilk etapta toprak üstündeki depolar yer altına alınabilecek. Fabrikaların üretim alanları da yer altına inşaa edilecek. Hatta projeye göre mevcut fabrikalar da bulunduğu arsanın altı için proje geliştirip üretim alanını genişletecek.


ÇALIŞMAMIZI YAPTIK

Bazı şehirlerdeki sanayi parsellerinin metrekare fiyatlarının 500 eurodan başladığını söyleyen Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TOSB) Başkanı Ömer Burhanoğlu, "Sanayiciler olarak, arazi fiyatlarının bu noktaya geldiği bir ortamda üretim...