07 / 05 / 2024

üretimi azaltma

üretimi azaltma

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.

Cezayir ile OPEC’ten ''OPEC+ grubunun üretimi azaltma kararına'' destek!

Cezayir ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), OPEC+ grubunun petrol üretimini kısma kararını desteklediklerini söyledi.

Elektrik fiyatları artınca fabrikalar üretimi durdurdu

Hollanda basınında yer alan haberlere göre ülkedeki bazı çinko, alüminyum ve demir fabrikaları artan elektrik fiyatlarıyla başa çıkamadıkları gerekçesiyle üretimi azaltma veya tamamen durdurma kararı aldı.

Özyurtlar Holding, en çok konut üretimi yapan şirket ödülünü aldı!

Özyurtlar Holding, Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; “En çok konut üretimi yapan şirket” kategorisinde 1’inci oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Sektöre yenilikçi ve prestijli projeleri kazandırmayı hedefliyoruz" dedi...

Sanayi üretimi yüzde 8,6 arttı!

Sanayi üretimi Aralık 2019'da yıllık bazda yüzde 8,6 artış gösterdi.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2019 yılının aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artış olmasını bekliyor.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi 2019 Kasım'da yüzde 0,7 arttı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre Euro Bölgesi'nde İnşaat üretimi 2019 Kasım ayında bir önce aya göre yüzde 0,7 artış gösterdi.

Sanayi üretimi yüzde 5,1 arttı!

Sanayi üretimi, Kasım 2019'da yıllık bazda yüzde 5,1 artış göstererek 118,9 oldu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ekim'de yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre; Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi arttı!

Sanayi üretimi eylül ayında aylık bazda yüzde 3,2, yıllık bazda ise yüzde 3,4artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Temmuz'da yüzde 0,7 düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi yüzde 1.2 azaldı!

Sanayi üretimi 2019 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 azalma meydana geldi.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçları!

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin temmuz ayında  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 düşüşünü bekliyor.

EmlakBank'tan yerel üretimi artıracak yeni formül!

EmlakBank yerel üretimi artırmak için yeni bir formül hazırladı. Proje kapsamında yatırımcıların fabrikasını banka kuracak. Ayda bin metrekarelik tesis, 19 bin liraya sanayiciye kiralanacak.

üretimi azaltma Haberi

üretimi azaltma

Avrupa'da alüminyum üretimi son 50 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Otomotivden gıdaya, savuma sanayinden havacılık endüstrisine kadar onlarca sektörün tedarikçisi olan dev şirketler, birbiri ardına üretimi daraltma ya da tesisi kapatma gibi şok kararlar almaya başladı. Üretimin düşmesi birçok üretim dalına maliyet ve tedarik baskısı ile fiyat artışına neden olacak.

Avrupa’nın en büyük alüminyum üretim tesisinde üretim 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren yüzde 22 azaltılacak.  Aluminium Dunkerque Industries France CEO'su Guillaume de Goys, tesiste üretimin pazartesi gününden itibaren yüzde 22 oranında düşürüleceğini bildirdi. Geçtiğimiz yıl 290 bin ton alüminyum üreten tesis yüksek enerji fiyatları nedeniyle zor bir süreç geçiriyor. Bloomberg'deki habere göre; hafta başında Avrupa’nın en büyük alüminyum üreticisi Norsk Hydro ASA da Slovakya'daki büyük bir tesisi kapatma kararı aldı. İcra...