02 / 05 / 2024

ürgüp arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

ürgüp arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

Ağızları açık bırakan olay: Çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptılar!

İstanbul Bahçelievler'de ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların anlaştığı müteahhit çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Bakan Özhaseki'den açıklama: Yabancılar Türkiye'den 17 bin 76 nitelikli arazi satın aldı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı uyruklulara satılan arazi miktarını Meclis'e taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancılara satılan arsa, arazi, tarla, bahçe gibi gayrimenkullere ilişkin rakamı açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması... 

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Ürgüp Belediyesi bir adet arsa satışa çıkardı!

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı tarafından bir adet arsanın satılacağı duyuruldu. Arsaya ilişkin tüm bilgiler belli olurken, 15 Kasım’da satış için ihale düzenlenecek.

Ürgüp Belediyesi 3 bin metrekarelik arsa satacak! 

Nevşehir İli Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir Ürgüp Kayakapı Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın yüz ölçümü 3 bin 40 metrekare olara belirtildi.

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle arsa satılıyor! Arsa alacaklara büyük fırsat!

Nevşehir Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Kayakapı Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Ürgüp'te yer alan arsanın fiyatı ve metrekaresi ne kadar? 

Altın tsunami gibi ortalığı kasıp kavurdu! Bugün gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın, Merkez Bankası faiz kararı sonrası hızla yükseldi. Gram altın haftanın son işlem gününde rekor tazeledi. Bugün de yükselmeye devam eden altın tsunami gibi kasıp kavurdu. Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları.

BİM'den bomba 27 Ocak kataloğu! Robot süpürgenin fiyatını görenler gözlerine inanamadı! Cuma gününü bekleyemeyeceksiniz

BİM'den bomba 27 Ocak kataloğu! Robot süpürgenin fiyatını görenler gözlerine inanamadı! Cuma gününü sabırsızlıkla bekleyeceksiniz

Altın fiyatları resmen tsunami gibi kasıp kavurdu! Altın alacaklar satacaklar hemen bakın! 13 Ocak 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri merak ediliyor. En çok tercih edilen yatırım aracı olan altın bugün resmen tsunami gibi kasıp kavurdu.  Altın alacaklar satacaklar hemen bakın! 13 Ocak 2023 altın fiyatları.

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

Nevşehir Ürgüp TOKİ’de 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Ürgüp projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Ürgüp TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Ürgüp TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

ürgüp arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı Haberi

ürgüp arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından Ürgüp ilçesinde arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.


Ürgüp'teki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan ÇEM Genel Müdürü Hanifi Avcı, çölleşmeyi önleme konusunda arazi kullanımının en önemli unsur olduğunu vurguladı.


Arazilerde verimin düşmesi ve toprak yapısının bozulmasının çölleşme olarak değerlendirildiğini ifade eden Avcı, "Çölleşme, kum tepesi anlamına gelmiyor. Çölleşme deyince, arazinin bozulması, arazinin tahrip edilmesi, arazinin verimliliğinin azaltması olarak bakarsak doğru bakmış oluruz." dedi.


Çalıştayda, arazi tahribatının dengelenmesi ve Türkiye'de karbon modeli ve izleme sistemiyle alakalı projenin değerlendirileceği belirtildi.


Programa, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Çölleşme Daire Başkanı Özlem Yavuz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Çalıştay'ın 31 Mart'a kadar süreceği...