28 / 04 / 2024

Urla foseptik çukuru sorunu

Urla foseptik çukuru sorunu

İzmir'in Urla ilçesi foseptik çukurlarına mahkum oldu. İlçenin Torasan, Özbek, Gülbahçe ve İçmeler mahallelerinde oturan vatandaşlar, foseptik çukuru kullanmalarına rağmen İZSU'ya atık su bedeli ödüyor

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

ÖİB İzmir Urla'daki 5 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir Urla'da bulunan 5 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklifi 1 milyon 225 bin TL bedelle Mustafa ÜZÜM verdi.

TOKİ İzmir Urla 2 adet 52 üniteli İGVPY inşaatı ihalesi 26 Kasım'da!

TOKİ İzmir Urla Güvendik Mahallesi Menteş Mevkii 2 adet 52 üniteli İGVPY inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

İzmir Urla'da icradan 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Urla İlçesi'nde bulunan arsa Urla Sulh Mahkemesi tarafından 25 Kasım 2015 günü saat 11:00 ile 11:10 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Urla Balıklıova Mahallesi'nde kaçak evler yıkılacak mı?

CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal etti.

Urla villalarının yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı!

URLA villaları ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı villa sahiplerinin itirazı üzerine kaldırıldı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden oldu.

Urla villaları hakkında son karar ne?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Urla Kum Denizi projesi 6.5 milyon TL'ye mal olacak!

İzmir Urla’ya yeni bir dokunuş daha İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık yenileme projesiyle el attığı Urla Kum Denizi sahilini yepyeni bir görünüme kavuşturuyor.

Başkan Kocaoğlu Urla'daki yat projesi için yargıya başvurdu!

Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara uzun süre muhalefet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'daki yat limanı projesi için de yargıya başvurdu.

İzmir Urla Sefaköy vilları satışa sunuldu!

Birbirinden farklı evlerle seçkin kesime hitap ediyor. İzmir'in seçkin ailelerin ilgi gösterdiği Urla'da hayata geçirilen Sefaköy Villaları projesinin son parselindeki villalar satışa sunuldu.

Hak İnşaat Urla'da villa yapacak!

28 yıldır, toplu konuttan hastaneye, fabrikadan yol ve altyapı hizmetlerine kadar, sektörün her alanında faaliyet gösteren Hak İnşaat, Urla Sefaköy'de 7 villanın inşaatına başlıyor.

İzmir Urla kırsal turizm ile canlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve geçtiğimiz aylarda yoğun katılımla Urla'nın merkezinde gerçekleşen "Ev Pansiyonculuğu Kursu" bu kez Urla'nın Barbaros Köylüsüyle buluştu.

Hak İnşaat'tan Urla'ya yeni proje!

Hak İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kamil Bilgili, Urla Sefaköy'de çok özel 7 villa projesine başlıyoruz" dedi.

Urla foseptik çukuru sorunu Haberi

Urla foseptik çukuru sorunu


Urla'da foseptik çukuru kullanılan mahallelerde oturan vatandaşlar, atık su bedeli ödemekle kalmayıp, bir de bunun üstün çukurlardaki foseptiğin tahliyesi için hane başına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 60 TL ücret ödüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin semtlerindeki alt yapı ve kanalizasyon projesini bir an önce hayata geçirmesini isteyen çevre sakinleri, "Burada alt yapı yok. Bu yetmiyormuş gibi bir de kullandığımız suyun yüzde 30'u oranında atık su bedeli ödüyoruz. Ayrıca foseptik çukurlarının tahliyesi için 60 TL İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne para ödüyoruz. Özel şirketler ise foseptik çukurlarını daha ucuza boşaltıyor" diye konuştu.


Muhtar isyan etti

Torasan mahallesindeki bin hanenin foseptiğe mahkum olmasına isyan eden mahalle muhtarı Günay Gül, "Bu foseptik çukurları nizami kazılmadığı için sızma yapıyor. Her yer lağım kokuyor ve sivrisinekler yüzünden hayatımız kabusa döndü. Bir an...