14 / 05 / 2024

urla haberleri

urla haberleri

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı...

Angelina Jolie'nin Urla'dan ev alması bölgede heyecan yarattı!

Magazin dünyasında "Brangelina" olarak da bilinen, dünyanın en gözde çiftlerinden, Hollywood yıldızları Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin İtalyan bir emlak şirketi aracılığıyla 2,6 milyon dolara Urla'da yazlık satın aldığı haberleri, yörede heyecan yarattı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie, Urla'daki emlak fiyatlarını artırdı!

Hollywood'un ünlü çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin 2.6 milyon dolara Urla'da villa aldığı haberleri, yörede heyecan yarattı. Çiftin Urla'dan villa alması bölgede emlak fiyatlarını artırdı.

Eylül ayında inşaat ve finans haberleri dikkat çekti!

Eylül ayında ekonomi haberleri arasında ikinci sırada yer alan finans sektöründe ise 9 bini aşkın haber yayınlandı.

ÖİB İzmir Urla'daki 5 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir Urla'da bulunan 5 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklifi 1 milyon 225 bin TL bedelle Mustafa ÜZÜM verdi.

Gayrimenkul Haberleri 2015 2.Çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2015 2. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

TOKİ İzmir Urla 2 adet 52 üniteli İGVPY inşaatı ihalesi 26 Kasım'da!

TOKİ İzmir Urla Güvendik Mahallesi Menteş Mevkii 2 adet 52 üniteli İGVPY inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

İzmir Urla'da icradan 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Urla İlçesi'nde bulunan arsa Urla Sulh Mahkemesi tarafından 25 Kasım 2015 günü saat 11:00 ile 11:10 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Urla Balıklıova Mahallesi'nde kaçak evler yıkılacak mı?

CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal etti.

Urla villalarının yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı!

URLA villaları ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı villa sahiplerinin itirazı üzerine kaldırıldı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden oldu.

Urla villaları hakkında son karar ne?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Urla Kum Denizi projesi 6.5 milyon TL'ye mal olacak!

İzmir Urla’ya yeni bir dokunuş daha İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık yenileme projesiyle el attığı Urla Kum Denizi sahilini yepyeni bir görünüme kavuşturuyor.

Başkan Kocaoğlu Urla'daki yat projesi için yargıya başvurdu!

Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara uzun süre muhalefet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'daki yat limanı projesi için de yargıya başvurdu.

İzmir Urla Sefaköy vilları satışa sunuldu!

Birbirinden farklı evlerle seçkin kesime hitap ediyor. İzmir'in seçkin ailelerin ilgi gösterdiği Urla'da hayata geçirilen Sefaköy Villaları projesinin son parselindeki villalar satışa sunuldu.

urla haberleri Haberi

urla haberleri

Urla'da 1992 yılından itibaren karada, 2000 yılından itibaren de sualtında sürdürülen Limantepe kazılarında 2013 sezonu çalışmalarının başlaması dolayısıyla kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek, yeni sezonda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Erkanal, hem karada hem de denizde sürdürülen kazılarla en erken yerleşimlerden başlayarak bölgenin tarihçesini araştırmayı ve dönemin kültürlerini aydınlatmayı amaç edindiklerini ifade etti.


İzmir Körfezi'nin güneyinde yer alan Limantepe'nin, bölgenin en uzun süre iskan gören yerleşimi olması bakımından önem taşıdığını dile getiren Erkanal, "Limantepe'de yapılan kazılar sonucunda, yerleşimin özellikle Erken Tunç Çağı'ndan başlayarak önemli bir merkez konumuna geldiği ve yerleşimin hem İç Anadolu hem de Ege dünyasıyla iletişim halinde olarak önemli bir ticari ve yönetsel merkez haline geldiği kanıtlanmıştır"...