07 / 05 / 2024

urla Sualtı Arkeoloji Müzesi

urla Sualtı Arkeoloji Müzesi

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum Müzesi’ne kapsamlı restorasyon!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Urla'da Deniz Arkeoloji Müzesi törenle açıldı!

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

İzmir Urla'da 3 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Urla'da bulunan 105,00 metrekare yüzölçümüne sahip arsa Urla İcra Dairesi tarafından 12 Şubat 2015 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Urla villaları takipsizlik kararına itiraz!

İzmir Barosu, 25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu fezlekelerinde de adı geçen Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'ndaki villarla ilgili verilen takipsizlik kararına itiraz etti, dava açılmasını istedi.

Urla villalarına takipsizlik kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman ailesiyle tatilini geçirdiği, yakın dostu Boyacı ailesine ait Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalarla ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

Urla’ya logo yarışması!

Urla Belediyesi, ilçenin tarım, turizm, tarih ve kültür değerlerini yansıtan yeni logo için yarışma açtı. Teslim tarihi 22 Ocak olan yarışmanın birincisi halk oylamasıyla belirlenecek.

Urla'da icradan 1.3 milyon TL'ye satılık villa!

Urla İcra Dairesi; Urla'da yer alan villayı 6 Şubat 2015 tarihinde satışa çıkarıyor. Söz konusu villanın toplam bedeli 1 milyon 324 bin 284 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut Urla Bademler değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Urla Bademler değerleme raporu yayınlandı.

urla Sualtı Arkeoloji Müzesi Haberi

urla Sualtı Arkeoloji Müzesi

Ankara Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi ve Arkeopark’ın hizmete açılışı sebebiyle 17 Haziran 2015 Çarşamba günü açılış töreni düzenlenecek. Türkiye’de tek, dünyada sayılı merkezlerden biri olacak olan merkezde; kütüphane, konferans salonu, laboratuvar, misafirhane ve arkeolojik kazılarda çıkan eserler sergilenecek. Deneysel arkeoloji projeleri kapsamında yapılan Uluburun II, Kybele, Kiklad teknelerinin ve kazılarda açığa çıkartılan evlerin bire bir kopyalarının sergileneceği bir sergi alanın da oluşturulacağı merkezde ayrıca antik çağda üretim şekillerini gösteren her türlü dokümana da...