18 / 05 / 2024

Urla villaları hakkında son karar ne

Urla villaları hakkında son karar ne

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Livapark Kurtköy Villaları'nda Ekim ayına özel tek fiyat! 

Has Grup tarafından İstanbul Pendik'te inşa edilen Livapark Kurtköy Villaları'nda Ekim ayına özel tek fiyat kampanyası başladı. İşte Livapark Kurtköy Villaları hakkında tüm merak edilenler...

Urla Villaları'na eski eser kararı!

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

Urla Villaları'na karşı açılan dava sonuçlandı!

İzmir’in Urla İlçesi Hacılar Koyu’ndaki villalara karşı açılan davalardan biri daha sonuçlandı. Mahkeme, Hacılar Koyu’nda yapılaşmanın önünü açan sit değişikliğini iptal etti. Urla villalarıyla ilgili yargı süreci şöyle gelişti:

Oğuzhan Boyacı'dan Urla Villaları açıklaması!

Urla villalarında hisse sahibi olan Oğuzhan Boyacı, kamuoyunda yanlış algı olduğu gerekçesiyle gazete ilanı yoluyla açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Urla villalarının yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı!

URLA villaları ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı villa sahiplerinin itirazı üzerine kaldırıldı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden oldu.

Urla villaları hakkında son karar ne?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Otellerle villalar arasında haksız rekabet tartışması!

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, haksız rekabete neden olduğu için Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Altınyunus Turistik Tesisler fiyat hareketliliği hakkında açıklama yaptı!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketliliği Hakkında açıklama yaptı. Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş 'nin açıklamasının detayları haberimizdeki ekte yer alıyor.

Michigan State, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi aldı!

Michigan State Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konuk akademisyenler, araştırma yapmaları için İzmir’e öğrenci göndermek istediklerini de söyledi.

Limanlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

5790 sayılı Denizde can ve mal koruma hakkında kanun ve limanlar kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun 29 Temmuz 2008 Salı günü 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunda yer alan hükümler...

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun!

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun 04 Haziran 1959 tarihinde 10222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kanun ile 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanuna bazı hükümler eklendi...

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik, 19 Haziran 2007 tarihinde 26557 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında, taşınmazların satışı ile ilgili hususlara da yer veriliyor...

İşyerlerinin mülkiyetinin devredilmesi hakkında kanun!

3385 sayılı Küçük sanayi bölgeleri içinde devletçe inşa edilmiş örnek sanayi sitesi İşyerlerinin mülkiyetinin devredilmesi hakkında kanun 25 Haziran 1987 tarihinde 19498 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun maddeleri...

Urla villaları hakkında son karar ne Haberi

Urla villaları hakkında son karar ne

Mahkeme, daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesi anlamına geliyor.


İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’nda işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada verilen yürütmenin durdurulması kararını, bakanlık ve ve sahiplerinin itirazı üzerine Bölge İdare Mahkemesi kaldırdı. Şikayetçi avukatlardan Şehrazat Mercan, idare ve bölge idare mahkemesindeki toplam 4 hakimin, SİT kararı için yürütmenin durdurulmasını uygun gördüğünü ancak 2 hakimin bu kararı kaldırdığını söyledi. Mercan, "İdare Mahkemesi’nin iptal kararı vermesini bekliyorum" dedi. 


Villaların bulunduğu Hacılar Koyu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, birinci derece SİT alanından yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirildi. Bu...