29 / 04 / 2024

Otellerle villalar arasında haksız rekabet tartışması!

Otellerle villalar arasında haksız rekabet tartışması!

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, haksız rekabete neden olduğu için Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.



ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, haksız rekabete neden olduğu için Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 



BÖYLE TİCARET OLMAZ 

Çeşme Pırıl Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Veysi Öncel, devletin bir an önce bu soruna el atması gerektiğini belirterek, "Haksız bir rekabet söz konusu. Tabii ki ikinci konutların değerlendirilmesine karşı değiliz. 

Ama vergisini vererek ve istihdam sağlayarak turizme hizmet eden otellerimiz ve pansiyonlarımızla rekabet edercesine, internet sitelerine ilanlar vererek haksız kazanç sağlayanlara karşıyız. Mali ve hukuki çerçeve içerisinde herkes tabii ki işyerini veya evini kiraya verebilir. Ama hiçbir kayıt olmadan, hiçbir vergi vermeden haksız kazanç elde edilen bir çalışmayı hiçbir şekilde onaylamıyoruz" diye konuştu. Öncel, internet sitesinde kiralık villa, ev veya kiralık odaya girildiği zaman bununla ilgili olarak yüzlerce ilan görülebildiğini, bunun da bütün otelcilerin serzenişine neden olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Çünkü ne vergi levhası var, ne ticari olarak kayıtları. Bunlar olmadan ticaret yapılması doğru değil. ÇEŞTOB olarak bakanlığa konuyla ilgili yazımızı yazdık. Gerekli müracaatlarda da bulunduk, çünkü bizi aşıyor. Tamamen devletin kontrol etmesi gereken, Malive Bakanlığı'nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kontrol etmesi gerek bir olay." 


İzmir 9 Eylül Gazetesi 


Geri Dön