16 / 05 / 2024

otellerle villalar arası rekabet tartışması

otellerle villalar arası rekabet tartışması

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, haksız rekabete neden olduğu için Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

GreenVille Uskumruköy’de yüzde 40 peşinatla 5+1 ve 6+1 villalar! Yeni proje!

GreenVille Uskumruköy projesinde yüzde 40 peşinatla villa sahibi olunabiliyor. Projede yer alan villaların alanları 503 metrekare ile 584 metrekare arasında değişiyor. 

Bankalar borçlu otellerle vefa sözleşmesi imzalıyor!

Bankalar, Kovid-19 salgını sebebiyle zor duruma düştükleri için kredi borç ödemelerini yapamayan otellerle “vefa” sözleşmesine imza atıyor. Böylece bankalar ve oteller arasında kazan kazan yöntemi oluşuyor.

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Yılbaşında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber İçişleri Bakanlığı’nın otellerde yemekli ve müzikli programları yasaklaması, tatil planlarını bungalov evlere yöneltti. Airbnb’de dağ evleri ve villaların fiyatları 4 gece için; 2 bin TL ile 12 bin TL arasında.

Bu villaların geceliği 110 bin TL!

Antalya turizminde lüks segment olarak adlandırılan villalar, kral daireleri ve süper lüks süitlere olan ilgi arttı. Bu villa ve kral dairelerinin gecelik fiyatları 5 bin ila 20 bin dolar arasında farklılık gösteriyor. Bazı otellerde villanın bir günlük fiyatı 105-110 bin lirayı buluyor.

Unutulmuş lüks villalar!

Fotoğrafçı Eleonora Costi İtalya'nın çeşitli yerlerindeki terk edilmiş vilalları fotoğaflıyor. Villalar arasında 14 yüzyıla ait olanlar bile var. 

Lüks villalar boş kaldı!

Turizmde son yıllarda yaşanan sıkıntılar en çok lüks hizmet veren otelleri vurdu. Geçmiş yıllarda özelikle zengin turistlerin ilk tercihleri arasında yer alan Antalya Belek’te otellerin 500-600 metrekarelik lüks villalarına talip çıkmıyor

Dubai’nin Yüzen Denizatı Villaları projesi başladı!

Dubai’nin 2016’ya özel gayrimenkul ve turistik girişimleri arasında yer alan ve merakla beklenen Floating Seahorse Villas (Yüzen Denizatı Villaları) adındaki projede yapım çalışmaları başladı.

BatıMahal'de yüzde 30 daha hacimli villalar!

BatıMahal villlaları fonksiyonel rahatlığı, tavan yüksekliği, ferahlığı ve hacimsel büyüklüğü ile malikane konforu ayrıcalığını hayata geçiriyor. BatıMahal villalarının yaşam mekanlarında tavan yükseklikleri 2.7 ila 3.15 metre arasında değişiyor.

Balıkesir Bendis Villaları'nda fiyatlar 550 bin TL'den başlıyor!

İkan İnşaat ve Aras İnşaat ortaklığıyla yükselen projede toplam 42 adet villa yer alıyor. Balıkesir Bendis Villaları 'nda fiyatlar 550 bin TL 'den başlıyor.

Bahçeşehir Atmaca Villaları teslimleri ne zaman?

Bahçeşehir Atmaca Villaları projesinde daire fiyatları 750 bin lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında değişiyor. Bahçeşehir Atmaca Villaları, Eston Şehir 2. kısımın yanında kalıyor...

Atmaca Grup Bahçeşehir Villaları satış ofisi!

Atmaca Grup Bahçeşehir Villaları satış ofisi iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Bahçeşehir Atmaca Villaları'nda fiyatlar 750 bin lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında değişiyor...

otellerle villalar arası rekabet tartışması Haberi

otellerle villalar arası rekabet tartışması

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, haksız rekabete neden olduğu için Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 



BÖYLE TİCARET OLMAZ 

Çeşme Pırıl Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Veysi Öncel, devletin bir an önce bu soruna el atması gerektiğini belirterek, "Haksız bir rekabet söz konusu. Tabii ki ikinci konutların değerlendirilmesine karşı değiliz. 

Ama vergisini vererek ve istihdam sağlayarak turizme hizmet eden otellerimiz ve pansiyonlarımızla rekabet edercesine, internet sitelerine ilanlar vererek haksız kazanç sağlayanlara karşıyız. Mali ve hukuki çerçeve içerisinde herkes tabii ki işyerini veya evini kiraya verebilir. Ama hiçbir kayıt olmadan, hiçbir vergi vermeden haksız kazanç elde edilen bir çalışmayı hiçbir şekilde onaylamıyoruz" diye konuştu. Öncel, internet sitesinde kiralık...