30 / 04 / 2024

Urla Villaları son durum

Urla Villaları son durum

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu.

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla Villaları'nın imar planına iptal davası açılıyor!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir'in Urla İlçcsi'ndeki, Cumhurbaşkanı Recep Tayvip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların olduğu Urla Villaları'nı kapsayan imar planlarının iptali için dava açacaklarını söyledi.

Urla Villaları'na yasal rötuş iddiası!

Geçen sene kamuoyunda gündeme gelen Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı..

Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villa!

Günkon İnşaat tarafından hayata geçirilen Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villanın satışı devam ediyor. Peki Günkon Dalyan Villaları ne kadar? İşte Günkon Dalyan Villaları ile ilgili detaylar...

Lotus Antalya'da son fırsat villalar! Teslimler 2 ay sonra!

Keleşoğlu İnşaat tarafından Antalya, Döşemealtı'da yükselen Lotus Antalya projesinde son fırsat villaların satışları devam ediyor. Lotus Antalya villa fiyatları ne kadar? Lotus Antalya ile ilgili detaylar...

Bigados Villaları 4 ay sonra teslim! Son fırsatları kaçırmayın!

Ertemel Group tarafından Silivri Selimpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Bigados Villaları'nda satışlar devam ediyor. Bigados Villaları'nın teslimleri 4 ay sonra yapılması planlanıyor. Son fırsat villaları kaçırmayın. İşte Bigados Villaları fiyat listesi 5 Ekim 2023.

Villa Platano Kaynaklar'da son fırsat villalar!

Demirsel İnşaat tarafından İzmir İli Buca İlçesi Kaynaklarda inşa edilen Villa Platano Kaynaklar'da son fırsat villaların satışları devam ediyor.

Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat! Yüzde 50 peşin kalanı 12 ay taksit fırsatıyla!

Yeşil İnci Villaları, Yeşil Vadi tarafından,  İstanbul’un her geçen gün değerine değer katan ilçesi Silivri’de inşa ediliyor. Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat villanın satışı devam ediyor.

Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek?

Erkay İnşaat tarafından hayata geçirilen "Hayal Urla Evleri" projesinin nerede konumlandığı merak ediliyor. Peki, Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Privatus Urla'da teslimler Mart 2025'te! Yeni Proje!

Privatus Urla Villaları eşsiz tabiatı ile bir doğa harikası olan İzmir’in göz bebeği Urla İlçesin'de satışları devam ediyor. Ketenci İnşaat tarafından hayata geçirilen Privatus Urla Villaları Mart 2025'te teslim edilmesi öngörülüyor.

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

Urla, yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Urla'da son dönemde evlerin fiyatları yükseldi. Bölgede oturulamaz durumdaki iki katlı bahçeli bir taş ev 750 bin liradan satışa sunuluyor.

Urla Villaları'na eski eser kararı!

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Yalıkavak Wadi Villaları'nda son ev 395 bin eurodan satılıyor!

Yalıkavak Wadi Villaları ilgi görüyor. Gerek konumundan, gerek manzarasından, gerekse kişiye özel tasarımlarından dolayı, yatırımcıların ve Bodrum severlerin ilgisini çeken projede, son ev özel fiyatıyla dikkat çekiyor.

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

Urla Villaları son durum Haberi

Urla Villaları son durum

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu. Konuyla ilgili avukatlardan Şehrazat Mercan, kararın örnek olduğunu söyledi.


Hacılar Koyu’ndaki villalar, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının da en önemli başlıklarından biri oldu. Villaların bulunduğu koy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından birinci derece SİT alanından, yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirildi. Bu duruma tepki gösteren çevreciler ile bölgedeki hak sahipleri, 1’inci Derece Doğal SİT alanı içerisinde bulunan 200 hektarlık alanın ’Sürdürebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil değişikliği yapıldığını ve işlemin iptali istemiyle dava açtı.


BİLİRKİŞİ RAPORUNDA VİLLALARA ONAY ÇIKTI

Davaya bakan İzmir 2’nci İdare Mahkemesi’nin belirlediği 3 kişilik bilirkişi heyeti, bölgedeki incelemelerinden...