27 / 05 / 2024

urla zeytinli sit alanları

urla zeytinli sit alanları

Aydınlık Gazetesinin haberine göre İzmir Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu'nda Erdoğan'ın kendisi ve ailesi için yapılacak villaların bulunduğu arazinin usulsüz bir şekilde 1. dereceden 3. derece SÎT alanı haline getirildiği iddiaları doğrulandı...

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

İzmir’in Urla ilçesinde imar barışından yararlanmak isteyen bir vatandaş hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan bir ev üzerine prefabrik bir ev inşa etti. Arazi üzerinde bulunan ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

İzmir Büyükşehir'den Urla'ya çevreye uyumlu iskele!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye de gemi seferleri başlatabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer bir iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık izinlerinden sonra bu ilçeye sefer başlatacak.

İzmir Urla Airai antik kent sit alanına boru döşendi!

İzmir Urla’da Airai antik kentinin bulunduğu 1. derece arkeolojik sit alanının ortasına beton boru döşediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Urla Vilları'na red!

Urla’da sit alanındaki kaçak villalarla ilgili davanın hakimi, Çevre Bakanlığı’nın reddihakim isteğine zehir zemberek bir savunma gönderdi. Mahkeme Başkanı Osman Ermumcu, reddin başlı başına trajik olduğunu belirtti.

Urla Villaları'na karşı açılan dava sonuçlandı!

İzmir’in Urla İlçesi Hacılar Koyu’ndaki villalara karşı açılan davalardan biri daha sonuçlandı. Mahkeme, Hacılar Koyu’nda yapılaşmanın önünü açan sit değişikliğini iptal etti. Urla villalarıyla ilgili yargı süreci şöyle gelişti:

Urla Hacılar Koyu'ndaki villalara sit değişikliği!

İzmir Urla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da arasıra tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’ndaki villaların SİT durumuyla ilgili ilk olarak yürütmeyi durdurma kararı veren 2′inci İdare Mahkemesi’nden bu kez SİT değişikliği için iptal kararı çıktı.

Urla Hacılar Koyu'ndaki SİT ikilemli!

Urla Hacılar Koyu'ndaki villaların bulunduğu alanın SİT derecesiyle ilgili davada karar beklenirken, Şehir Plancıları Odası'nın raporu ve fotoğraflar bölgedeki SIT ikilemini ortaya çıkardı.

Urla villaları özel planı tartışılıyor!

Urla’da tartışmalı villaların olduğu arazinin imar planının değiştirilmesi tartışma başlattı. Sivil toplum örgütlerinin, arazideki sit derecesinin düşürülmesine karşı açtığı davada bilirkişi heyetinin yeni atandığı öğrenildi.

Urla villaları SİT'ten çıktı!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların da bulunduğu evler için yeni bir gelişme ortaya çıktı

Urla Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı!

Urla İlçesi, Kuşçular, Ovacık Köyü ve Seferihisar İlçesi, İhsaniye Köyü sınırları içerisinde, 1. derece doğal sit alanında yer alan Urla Rüzgar Enerji Santrali kurulmasına ilişkin imar planı askıya çıktı.

Kentsel sit alanı Muğla'da kaç tane var?

Kentsel sit alanı sayısı Muğla'da kaçtır? Muğla'da kaç adet kentsel sit alanı var? Muğla'nın kentsel sit alanı sayısı nedir? Muğla'daki toplam kentsel sit alanı sayısı kaçtır? Kentsel sit alanı Muğla'da kaç tane var? İşte cevaplar...

Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane var?

Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane bulunur? Antalya kentsel sit alanı sayısı kaçtır? Antalya'daki kentsel sit alanı sayısı nedir? Antalya kentsel sit alanı bakımından zengin midir? Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane var? İşte cevaplar...

urla zeytinli sit alanları Haberi

urla zeytinli sit alanları

Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre söz konusu arazide derece değişikliği çeşitli bilim dallarının hiçbir araştırması olmadan ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü resmi sitesinden yayınlanmadan gizlice yapıldı. Değişikliğin yapılmasının ardından ağaçlar kesilerek imara hazır hale getirilirken kolay ulaşım açısından da Zeytineli köyünden Hacılar Koyu'na asfalt yol yapıldı. Erdoğan'ın ailesiyle birlikte her yaz tatilini geçirdiği bu koyda yer alan 14 villanın yakın arkadaşı Hamdi Boyacı'ya ait olduğu ve yapılacak olan villalarm ise Erdoğan ve ailesi için yapılacağı iddia edildi. Vatandaşların karadan geçişinin yasak olduğu koy civarında bir GSM şirketinin de tesis kuruduğu iddialar arasında. Zeytineli köyü Muhtarı K.E. Aydınlık'a şöyle konuştu: "Burası daha önceden 1. derece SÎT alanıyken bir şekilde 3. derece SÎT alanı oldu. 


Benim elimde bir rapor yok; fakat gelen yetkililer...