07 / 05 / 2024

urladaki barakalar neden yıkıldı

urladaki barakalar neden yıkıldı

İzmir'in Urla ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle barakaları yıkılan vatandaşlar, seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde çadır kurmak amacıyla Ankara'ya hareket etti.

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

Altın neden yükseliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye’de en iyi yatırım araçlarından biri olarak görülen altının neden yükseldiğini kaleme aldı.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya fırsat sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. İnşaat bölgede tartışmalara neden oldu.

Bolu'da tartışmalara neden olan inşaat mühürlendi!

Bolu Kültür Mahallesi'de yol üstünde bulunan ve şehirde bazı tartışmalara neden olan inşaat çalışması hakkında Bolu Belediyesi tarafından mühürleme kararı alındı. 

Ev almak için 6 neden!

İnşaat maliyetlerinin konut fiyatlarına yansımadığı şu dönemde konut almak en uygun dönem olarak görülüyor. İşte bugünlerde ev almak için 6 neden...

İstanbul'da yaşamak için 5 neden!

"İstanbul’da yaşamak için 5 neden" başlıklı makale yayınlandı. Makalede, İstanbul'un çağdaş sanat merkezi olduğunu belirtildi.

Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden!

Satışların devam ettiği Ataşehir Modern'de de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daireler yer alıyor. Projede firma bünyesinde 72 ay vade yapılıyor. İşte size Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden...

Portekiz'de yaşamak için 5 neden!

Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, yılda sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile farklılaşıyor. İşte Portekiz'de yaşamak için 5 neden...

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünde açıldı. İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden!

Prava Kartal projesinde 4 bin 750 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden...

urladaki barakalar neden yıkıldı Haberi

urladaki barakalar neden yıkıldı

Balıklıova Mahallesi'nin, muhtarlıktan kiraladıkları barakaları yıkılan sakinleri, sorunlarına çözüm bulmak için otobüsle Ankara'ya gitti.


Hareket öncesinde grup adına açıklama yapan Yusuf Altun, barakalarla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini, henüz karar olmamasına rağmen 74 evin CHP'li Urla Belediyesince yıkıldığını, 400'e yakın insanın sokağa atıldığını belirtti.


Kılıçdaroğlu'nun "Danıştaydan karar gelene, hukuksal süreç tükenene kadar Balıklıova'daki evlerin yıkılmayacağını" söylediğini anlatan Altun, şöyle konuştu:


"Peki bu söze ne oldu? Bırakın Danıştayın kararını, daha idari mahkeme bile karar vermedi ama bizlerin evi CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın emriyle yıkıldı. Nerede kaldı sizin sözünüz Sayın Kılıçdaroğlu? Sizin sözünüz yıkım esnasında çatıdan düşen kiremitler gibi yerlerdeydi, sizin sözünüz yıkım esnasında yerdeki yıkıntılar gibi ayaklar altındaydı. Sayın Kılıçdaroğlu, söz insanın onurudur, şerefidir, namusudur. Ankara'ya Kılıçdaroğlu'na sadece sözünü hatırlatmaya gitmeyeceğiz....