28 / 07 / 2024

üsküdar emlakçı icra inkâr davası

üsküdar emlakçı icra inkâr davası

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti..

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'dan Üsküdar Altınköy 2 Sitesi'nin yerine 350 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Üsküdar Altınköy-2 Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Söz konusu kentsel dönüşüm projesiyle tam 350 yeni konut inşa edilecek.

Üsküdar'da 16.8 milyon TL'ye icradan satılık 4 gayrimenkul!

İstanbul Anadolu 13. icra Dairesi, Üsküdar Çengelköy'deki 4 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 16 milyon 830 bin TL olarak belirlendi.

Kadıköy ve Üsküdar'da 8,5 milyon TL'ye satılık iki gayrimenkul!

Kadıköy Emlak Müdürlüğü, Kadıköy Merdivenköy ve Üsküdar Çengelköy'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 8 milyon 580 bin TL olarak belirlendi.

Girişimciler Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nde çalışıyor!

Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nün bütün odaları gençlere tahsis edilirken internet ve teknolojik altyapı hizmetleri de spor, oyun, anket, güvenlik, emlak alanlarında ürün geliştiren girişimcilere tahsis ediliyor.

Emlak Konut Üsküdar 2016 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Emlak Konut Üsküdar 2016 değerleme raporu yayınlandı.

Üsküdar Belediyesi'nden muhtarlara çalışma ofisi!

Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü vesilesiyle Üsküdar’da görev yapan muhtarlara görevlerini daha hızlı ve rahat icra edebilmeleri için tahsis ettikleri çalışma ofisinin açılışını gerçekleştirdi

Üsküdar'da emlak fiyatları arttı!

Anadolu yakasının tarihi semti Üsküdar'da emlak fiyatları, inşaatı devam eden Çamlıca Camisi ve raylı sistem projeleriyle birlikte arttı. Fiyatların inşaatların tamamlanmasıyla yaklaşık yüzde 40 oranında daha artması bekleniyor.

Üsküdar Burhaniye'de 1.9 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Üsküdar Burhaniye'deki tripleks villanın 25/100 hissesini satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 1 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Kadıköy ve Üsküdar'da 4.8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kadıköy Suadiye ve Üsküdar Burhaniye'de bulunan gayrimenkulleri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam satış bedeli 4 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Üsküdar Hava Lojmanları için Dap'a yer teslimi yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Üsküdar Barbaros Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde yer teslimi Dap Yapı bünyesindeki Eltes İnşaat - Istlife Yapı'ya yapıldı.

Üsküdar'daki projeler emlak fiyatlarını artırdı!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut'' dedi.

Üsküdar'da emlak fiyatları neden yükseldi?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "2016'dan itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmeler yaşanacak. İlçenin cazibesi daha da artacak" dedi.

üsküdar emlakçı icra inkâr davası Haberi

üsküdar emlakçı icra inkâr davası

Üsküdar’da emlakçılık yapan Süleyman D., gazeteye ve internete ilan verdiği evi satın almak amacıyla kendisini ziyarete gelen Mehmet K.’ya evi gösterdi. Mehmet K., evi beğendiğini söyleyerek emlakçının ofisine gitti ve takip belgesini imzaladı. Mehmet K., daha sonra komisyoncu ücretini ödememek için doğrudan ev sahibiyle iletişime geçerek evi satın aldı.


Habertürk’ten Yasemin Güneri’nin haberine göre, emlakçı Süleyman D., sözleşmeye aykırı davranıldığını belirterek icra takibi başlattı. Mehmet K., itiraz etti. Süleyman D. de itirazın reddi ve yüzde 40’tan az olmamak üzere icra inkâr davası açtı.


SÖZLEŞME İMZALAMIŞ


Mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine emlakçı davayı temyiz etti. Yargıtay, emlakçıları sevindirecek bir karara imza attı.


Yargıtay, taraflar arasında imzalanan “Emlak komisyoncusuyla müşteri arasında ön akit” başlıklı sözleşmede, “Komisyoncu tarafından gösterilen veya sözle tarif edilerek beyan edilen taşınmazların...