16 / 05 / 2024

üsküdar kot artışı

üsküdar kot artışı

Üsküdar'da dönüşümün önünü açmak ve kaçak yapılaşmayı önlemek için 16 mahallede toplam 270 bin kişiyi ilgilendiren plan değişikliği İBB Meclisi’nde onaylanmıştı. Ancak bu plan yeniden görüşülecek.

Üsküdar Belediyesi 40 adet konut satacak! Konut fiyatları tek tek belli oldu!

İstanbul ili, Üsküdar Belediye Başkanlığı’na ait 40 adet konut satışa çıkarıldı. Açık artırma ile satılacak konutların ihalesi 9 Kasım’da yapılacak.

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

Üsküdar’da konut fiyatında son 1 yıllık artış yüzde 2,80!

Üsküdar’da ortalama konut satış fiyatı 559 bin 590 TL, geri dönüş süresi 28 yıl, ortalama metrekare kira bedeli ise 15,55 TL. İlçede 1+1 ile 4+1 konut tipleri aralığı ortalama değerlerle 262 bin 340 TL  ile 1 milyon 330 bin 335 TL arasında değişiyor...

Üsküdar'da artık karayla deniz birleşmeyecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen "Üsküdar'da denizle kara birleşti, şeklinde haberlere yansıyan manzara, meydan ve şu anda devam eden yağmur suyu kanal çalışması tamamlandığında ortadan kalkacak." şeklinde açıklama yaptı. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattı ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebi artırıyor. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut fiyatlarını ne kadar artırdı?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı üzerinde bulunan 16 istasyonun çevresindeki gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattında 112 milyon euro tartışması!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri projesi kapsamında, işin ilerleyişi esnasında işlevselliği artırmak için keşif artışı gerektiği belirtildi. Keşif artışına göre 112 milyon euro tutarında kredi gerekiyor.

Sıfır konutta en yüksek fiyat artışı Üsküdar ve Bakırköy'de!

TSKB Gayrimenkul'ün raporuna göre, İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaklaşık yüzde 33 ile Üsküdar'da görülürken, Bakırköy'de ortalama yüzde 32, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise yüzde 25 artış yaşandı.

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

Hilmi Türkmen: Üsküdar 3 kat büyüyecek!

Göreve geldiği 2 yılda Üsküdar'a 200 eser kazandırdığını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Mega projeler sayesinde Üsküdar'ın taşı toprağı artık yakut. Biz belediyeciliği, kendimizi halkın yerine koyarak yaparız'' dedi.

Üsküdar'da icradan 5.6 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi'nde yer alan apartmanı açık artırma usulüyle satılacak. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 625 bin TL olarak belirlendi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı. EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, Ümraniye ve Çekmeköy'de konut fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor.

Üsküdar-Sancaktepe metrosu ev fiyatlarını iki kat artırdı!

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen raylı sistemler konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Üsküdar-Sancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı.

üsküdar kot artışı Haberi

üsküdar kot artışı

Üsküdar’da Boğaz’ın siluetini etkileyen mahallelerde 2 katlı binalar emsal artışıyla 6 kata çıkarılmış ve bu planla Beylerbeyi, Burhaniye, Kandilli, Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Kirazlıtepe, Kuleli, Küçüksu, Çengelköy, Güzeltepe, Bahçelievler, Küplüce, Ferah, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye mahalleleri yeniden planlanmıştı. Kat artışına imkân veren plan kotlarıyla ilgili yeni düzenleme bu ay yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin (İBB) gündemine gelecek.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Boğaz’da şehircilik ilkelerine aykırı işler yaptık. Yoğunluğu artırıcı, donatıyı azaltıcı plan olmaz. Ama biz hep tersini yaptık” dedi.


6 KATLAR 5’E DÜŞECEK

İlgi çekecek açıklamalarda bulunan Başkan Türkmen, “İtiraf ediyorum, yapılan planlarla işi çözemedik. Afet riski olan alanları dönüştürme yasasını referans alarak, Boğaz Kanunu’ndaki maksimum imar hakkını vatandaşa verdik. Çengelköy sırtları, Küplüce, Kirazlıtepe, Burhaniye gibi silueti etkileyen alanlarda, kat yüksekliği...