29 / 04 / 2024

Üsküdar'da plan kotları düzenlemesi yeniden gündemde!

Üsküdar'da plan kotları düzenlemesi yeniden gündemde!

Üsküdar'da dönüşümün önünü açmak ve kaçak yapılaşmayı önlemek için 16 mahallede toplam 270 bin kişiyi ilgilendiren plan değişikliği İBB Meclisi’nde onaylanmıştı. Ancak bu plan yeniden görüşülecek.



Üsküdar’da Boğaz’ın siluetini etkileyen mahallelerde 2 katlı binalar emsal artışıyla 6 kata çıkarılmış ve bu planla Beylerbeyi, Burhaniye, Kandilli, Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Kirazlıtepe, Kuleli, Küçüksu, Çengelköy, Güzeltepe, Bahçelievler, Küplüce, Ferah, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye mahalleleri yeniden planlanmıştı. Kat artışına imkân veren plan kotlarıyla ilgili yeni düzenleme bu ay yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin (İBB) gündemine gelecek.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Boğaz’da şehircilik ilkelerine aykırı işler yaptık. Yoğunluğu artırıcı, donatıyı azaltıcı plan olmaz. Ama biz hep tersini yaptık” dedi.


6 KATLAR 5’E DÜŞECEK

İlgi çekecek açıklamalarda bulunan Başkan Türkmen, “İtiraf ediyorum, yapılan planlarla işi çözemedik. Afet riski olan alanları dönüştürme yasasını referans alarak, Boğaz Kanunu’ndaki maksimum imar hakkını vatandaşa verdik. Çengelköy sırtları, Küplüce, Kirazlıtepe, Burhaniye gibi silueti etkileyen alanlarda, kat yüksekliği kodları yeni düzenleme ile en yüksek değil de, en düşükten alma durumu söz konusu. Yani yeni kot düzenlemesiyle 6 katlar 5 kata düşecek. Kirazlıtepe arkasında, Güzeltepe, Mehmet Akif dereleri bu düzenlemeden etkilenmeyecek. Ama Boğaz’da birer katımız tırpanlanacak” şeklinde konuştu. 



Hürriyet 


Geri Dön