15 / 05 / 2024

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileme çalışmaları

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileme çalışmaları

Üsküdar'daki Libadiye Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı.120 gün sürecek çalışmalar kapsamında sürücülerden Ünalan ve Esatpaşa köprülerini kullanmaları istendi.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse satışında kur tartışması!

İtalyan Astaldi'nin girdiği mali dar boğaz nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissenin Çinli gruba satış görüşmeleri geçiş ücretlerindeki kur ayarlaması nedeniyle  tıkandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortağı Astaldi konkordato ilan etti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışını geciktiren Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi dar boğaz yaşadığını belirten Astaldi, Roma'da konkordato ilan etti..

1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule temel betonu atıldı!

Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifi ile kazanılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çanakkale Köprüsü ihalesi onaylandı, inşaat başlıyor!

Dün ihale sonucu açıklanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı 18 Mart'ta başlayacak. Çanakkale Köprüsü ihalesini Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesinin kazananı belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesine 15 firmanın oluşturduğu 4 ortak girişim grubu teklif verdi. İhaleyi Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.

1915 Köprüsü için sözleşme en kısa süreyi veren firma ile imzalanacak!

Çanakkale 1915 Köprüsü için İtalyanlar, Japonlar, Koreli ve Çinliler yarıştı. En kısa süreli teklif 5.5 yılla Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG’den geldi. Ulaştırma Bakanı Arslan, “En kısa süreyi veren grupla sözleşme imzalanacak” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ihaleyi kazanan belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve çevre yolları ihalesiyle ilgili açıklama yaptı. Arslan, 4 teklif verilen ihalede kazananın Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG olduğunu söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu ihalesinde 4 ortak girişim teklifi verdi. İhaleye, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC; İC İçtaş-Astaldi teklif verdi.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileniyor!

Üsküdar'daki Libadiye Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı.120 gün sürecek çalışmalar kapsamında sürücülerden Ünalan ve Esatpaşa köprülerini kullanmaları istendi.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

Üsküdar Libadiye Caddesi Havaray Hattı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesinde yapılacak olan Üsküdar Libadiye Caddesi Havaray Hattı Projesine ilişkin 1/ 5.000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileme çalışmaları Haberi

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileme çalışmaları

Üsküdar'daki Libadiye Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı.


Alınan bilgiye göre, köprü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen inşaat çalışmaları kapsamında yenilenecek. Çalışma, 120 gün sürecek.


Büyükşehir Belediyesi tarafından köprünün farklı noktalarına asılan uyarı afişlerinde, sürücülerden alternatif olarak Ünalan ve Esatpaşa köprülerini kullanmaları istendi.


Köprünün trafiğine kapatılması nedeniyle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı.


AA

Bu haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


D-100 Karayolunun ve Anadolu Otoyolu’nun Üsküdar’dan geçen kısmında yer alan Libadiye Köprüsü, Üsküdar-Acıbadem, Ünalan ve Küçükçamlıca Mahallelerinin birbirleriyle bağlantılarını kestiği için yıkılarak yeniden inşa edilecek.

* Halen 2x2 Şerit Olarak Hizmet Veren Köprü, 2x3 Şerit Olarak Yeniden İnşa edilecek.

* D-100 Üsküdar’a ve Acıbadem, Ünalan ve Küçükçamlıca Mahalleleri arasında kesintisiz bağlantı sağlanacak.

* Bu gece başlayacak çalışmalar süresince Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi uygulanacak.


D-100 Karayolunun ve Anadolu Otoyolu’nun...