02 / 05 / 2024

Üsküdar metrosu ilk akıllı metro

Üsküdar metrosu ilk akıllı metro

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" dedi.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Nevbahar Üsküdar’da yüzde 0.74 faizli teslim kampanyası fırsatı!

Kalyon Holding’in ilk markalı konut projesi Nevbahar Üsküdar’da büyük teslim kampanyası başladı. Ocak'ta teslimlere başlanacak projede yüzde 10 peşin, yüzde 20 indirim, yüzde 0.74 vade oranı fırsatı sunuluyor. Daire tesliminden sonra tam 1 yıl boyunca ödemesiz.

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Üsküdar Kirazlıtepe dönüşüm projesinin inşaatı tam gaz!

Üsküdar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi ile inşaatı süren Kirazlıtepe dönüşüm bölgesinin ilk etabındaki 500 konutun inşası hızla devam ediyor.

Nevbahar Üsküdar perakende günlerine damga vurdu!

Kalyon Gayrimenkul’un ilk karma projesi olanan Nevbahar Üsküdar ve Nevçarşı, 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Perakende Günleri’ne ev sahipliği yaptı.

Nevbahar Üsküdar fiyatları 1.2 milyon TL'den başlıyor!

Kalyon Holding, gayrimenkul sektöründeki ilk yatırımını Üsküdar'da hayata geçiriyor. Nevbahar Üsküdar'da fiyatlar 1.2 milyon TL'den başlıyor...

Üsküdar'da gökdelen yok! Site inşa etmek yasak!

Üsküdar’da 4 yıldan beri belediye başkanlığı yapan Hilmi Türkmen, ilk dönem gerçekleştirdiği projeleri ve yeni dönem için planlarını açıkladı.

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı'na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Üsküdar-Tokatköy Metro Hattının durak ve güzergâh tablosunu Beykozlular'a anlattı.

Türkiye’nin ilk millet kıraathanesi Üsküdar'da açılıyor!

Hürriyet yazarlarından Ertuğrul Özkök, Üsküdar'da hayata geçirilen millet kıraathanesini gezdi...

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabı 21 Ekim Pazar günü açılacağını duyurdu.

Üsküdar metrosu ilk akıllı metro Haberi

Üsküdar metrosu ilk akıllı metro

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek, "Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde eylül-ekim gibi hizmete açılacak" dedi. 


Üsküdar'daki devam eden yatırımlar, kentsel dönüşüm ve geleceğe ilişkin projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkmen, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde eylül-ekim ayı gibi hizmete açılacağını söyledi. 


Şu anda çalışmaların yoğun bir şeklide devam ettiğini, metronun etap etap değil bir bütün halinde hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" bilgisini verdi. 


İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu ilçelerden birinin Üsküdar olduğuna dikkati çeken Türkmen, şöyle devam etti: "Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçilecekse Üsküdar'a ayak basacaksınız. Boğaz Köprüsü'nden araçla,...