29 / 04 / 2024

Yarısı Bizden Kampanyası'nın ilk temeli Üsküdar Salacak'ta atıldı!

Yarısı Bizden Kampanyası'nın ilk temeli Üsküdar Salacak'ta atıldı!

Vatandaşlara toplam 1,5 milyon TL destek sunulan "Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk temel Üsküdar Salacak'ta atıldı. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara toplam 1,5 milyon TL destek sunulan "Yarısı Bizden Kampanyası"nın Üsküdar Salacak'ta başladığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan konu ile ilgili son dakika açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un kentsel dönüşümünde yol haritasını duyurduğu kampanya ile olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul'un afetlere dirençli hale getirilmesi planlanıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, devletin sağladığı 1.5 milyon TL'lik destekle yapılacak evlerin ilk temeli Üsküdar'ın Salacak Mahallesi'nde atıldı.

Yarısı Bizden Kampanyası nın ilk temeli Üsküdar Salacak ta atıldı!

Yarısı Bizden Kampanyası'na başvuru yapan ve başvuruları onaylanan Şüküre Başkan, Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar, devletin verdiği 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği ile Üsküdar ilçesi Salacak Mahallesi'ndeki binalarının temelini attı ve inşaatına başladı. 

Kampanyadan yararlanan ve Salacak Mahallesi'nde yaşayan Hayrullah Başkan, binalarının çok eski olduğuna ve çürümeye başladığına dikkat çekti. 

Kampanyayı duyar duymaz hemen başvuru yaptıklarını dile getiren Başkan, "Başvurumuz kabul edildi. İstanbul'da ilk desteği alan yer biziz. Çok mutluyuz. Yarısı Bizden Kampanyası bizim için oldukça iyi oldu. Emeği geçenlere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Devletin hibe ve kredi desteği sağladığı kampanyaya dahil olmaktan duyduğu mutluluğa değinen Mesut Uçar ise 1990 yılından bu güne Salacak Mahallesi'nde oturduğunu belirtti ve "Buradan ayrılmak istemiyorum. Kampanya sayesinde artık içimiz rahat" dedi. 

Yarısı Bizden Kampanyası nın ilk temeli Üsküdar Salacak ta atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda Yarısı Bizden Kampanyası çerçevesinde mega kent İstanbul'da ilk evlerin temellerinin atıldığına ve inşaatların da hızla yükseldiğine vurgu yaptı. 

"Devletimizin sağladığı 1,5 milyon TL'lik destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi'nde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ile Mesut Uçar kardeşlerimizin konutlarının yapımı hızla sürüyor, kısa zamanda bitirecekler inşallah. İstanbul'umuzu güvenli duruma getirmek için kaybedecek zamanımız yok" ifadelerini kullanan Bakan Özhaseki, kendilerinin ve 'Yarısı Bizden' desteğinin hazır olduğuna dikkat çekti. 

Özhaseki, yaptığı paylaşımını "Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımını bir an evvel başlatalım. İstanbul'umuzu sağlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyılı'nın yıldızı yapmak için canla başla, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" diyerek tamamladı. 

Dolar 8 TL birden fırlayacak! Uzman isim üstüne basa basa uyardı! Doları olanlar bu tarihte dövizcilere koşacak!

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

Kia'nın 250 bin TL'lik Mart 2024 indirimi için son 7 gün! Egea'dan bile ucuz sıfır SUV fırsatını kaçırmayın!

Geri Dön