04 / 10 / 2024

Üsküdar Meydan projesine tepki

Üsküdar Meydan projesine tepki

Üsküdar Belediyesi’nin yürüttüğü meydan çalışması Mimar Sinan Çarşısı esnafı ve projenin yürütüldüğü çevredeki esnaflardan tepki gördü. Mimar Sinan Çarşısı esnafı, projenin uygulamaya başlamasının ardından yapılan iş oranının proje uygulanmadan öncesine göre yüzde 30 düştüğünü belirtti.

1940 yılında Üsküdar İskelesi Meydanı için itfaiye binası 14 bin liraya satın alınmış!

1940 yılında Üsküdar İskelesi Meydanı'nın açılması için itfaiye binasının yıkılması gerekiyormuş ve belediye 14 bin liraya satın alınarak binayı istimlak etmiş. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedel ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Daikin'den Nevbahar Üsküdar projesine verimli çözümler!

Nevbahar Üsküdar projesinin iklimlendirme çözümlerinin tercihi, sektörün öncü markası Daikin oldu. Yüksek konforun yanı sıra tasarruf sağlayan ve çevre dostu cihazlarla farklılaşan Daikin, projede 180 adet dış, 482 tane iç ünite kullandı...

Üsküdar'daki 9 dev proje açıldı!

Çavuşdere Belediye Meydanı’nda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve binlerce Üsküdarlı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak dev projeleri hizmete açtı...

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Tarihi Yarımada'nın karşısında yer alan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi.

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Üsküdar'da artık karayla deniz birleşmeyecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen "Üsküdar'da denizle kara birleşti, şeklinde haberlere yansıyan manzara, meydan ve şu anda devam eden yağmur suyu kanal çalışması tamamlandığında ortadan kalkacak." şeklinde açıklama yaptı. 

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi.

Üsküdar'da 12 mahallede acele kamulaştırma!

Üsküdar'da 12 mahallede Mimar Sinan Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Üsküdar Meydan projesine tepki Haberi

Üsküdar Meydan projesine tepki


Üsküdar Belediyesi’nin yürütmekte olduğu Üsküdar Meydan projesi, Mimar Sinan Çarşısı esnafını ve çevrede bulunan diğer esnafları olumsuz etkiliyor. Belediyenin yürütmekte olduğu proje ile ilgili olarak şikâyetlerini dile getiren çevre esnafı, soruna çözüm getirilmesini istedi. Mimar Sinan Çarşısı esnaflarından olan Ali Uğur, projenin uygulamaya başlamasının ardından yapılan iş oranının proje uygulanmadan öncesine göre yüzde 30 düştüğünü ifade etti. Mimar Sinan Çarşısının dışında projenin uygulamaya konulduğu alan çevresindeki esnafında işlerinin düştüğünü ifade eden Uğur, “Çarşı esnafı çok sıkıntıda. Belediyenin bu uygulaması sonucunda diğer esnaflarda iş yapamaz duruma geldi. Mimar Sinan Çarşısının yakınında bulunan bütün esnaflarda sıkıntı var. Zaten işsizlik vardı şimdi daha da kötü oldu. Bu bariyerleri geri çekebilirlerdi. Esnaf olarak çok zor durumdayız” dedi.


İzinsizse kaldırılması gerekir


Mimar Sinan Çarşısı esnaflarından Emre...