24 / 05 / 2024

Üsküdar sarnıç yıkımı

Üsküdar sarnıç yıkımı

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonu açılmış olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" dedi...

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2.Etabı Haziran sonunda açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Çekmeköy'e yapılan yatırımları anlattı. Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran sonunda hizmete gireceğini açıkladı. 

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün 250 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Kenan Daniş ile Bahdiyar Akay ortaklığında kuruldu. 

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2. Etabı Haziran'da açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 20 gün sonra açılıyor!

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 15-20 gün sonra açılacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yapıyoruz. Bu hattı bazı metro hatlarıyla birleştireceğiz. " dedi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu neden gecikti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar-Çekmeköy metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Topbaş; "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu dünyada son teknolojiyi yakalayan ve insansız çalışabilen ilk metrolardan biri olacak. Bu nedenle biraz gecikti." dedi.

Üsküdar sarnıç yıkımı Haberi

Üsküdar sarnıç yıkımı

Üsküdar, Selamiali Mahallesi, Tıknefes Sokak'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü've ait 2. derece kültür varlığı olarak tescil edilen iki sarnıcın bulunduğu alanda 4 katlı bir bina yapılması için proje hazırlanmıştı. 

Sarnıçları koruyarak binanın içine alacak şekilde hazırlanan proje, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 16 Ekim 2018'de onaylandı. 

Hürriyet gazetesinden İdris Emen'in haberine göre kurul, temel çalışmaların müze denetiminde yapılmasına karar verdi. Yaklaşık 1 ay önce başlayan inşaat için önceki gün iş mekineleri müze denetimi olmadan tarhi yapıların bulunduğu alana girdi ve kepçeyle çalışmaya başladı. 

Hem İstanbul Arkeoloji Müzesi hem de Üsküdar Belediyesi'ne yapılan şikayetlerle yetkililer alana gidip inşaatı durdurdu. Olayla ilgili müze tutanak tuttu. 

İnşaatın bulunduğu alana giden Mimari Restorasyon Kültür Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Mimar Serhat Şahin, "Burası trescilli yapıların...