29 / 04 / 2024

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 30 Ağustos'ta açılacak. Yeni metro hattı ile Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat: 16 konut satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İstanbul İli, Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ümraniye'de yer alan 16 adet konut için satış ihalesi düzenliyor.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabı 21 Ekim Pazar günü açılacağını duyurdu.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu 21 Ekim'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim Pazar günü açılacağını müjdeledi.

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Yamanevler-Sancaktepe bölümünün hizmete alınması için test sürüşlerinin devam etmesi nedeniyle  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda 3 gün daha ulaşım hizmeti verilmeyecek...

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı hizmete açılacak. 

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun seferleri Ağustos'ta başlayacak!

Çekmeköylülerle iftar programında buluşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Üsküdar-Ümraniye metrosunda Ağustos ayında test sürüşleri bitecek ve seferlere başlayacak" dedi...

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak Haberi

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak


Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu yarın ilk seferini gerçekleştirecek. Akıllı Metro Projesi, Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy ve Sancaktepe arasını içeriyor. 30 Ağustos'ta hizmeye açılacak olan hat ile Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.


Hattın 16 adet istasyonu varken ilk durak Üsküdar olacak. Hat, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olacak ve böylelikle Anadolu ve Avrupa kıtaları arasında da rahat erişim imkanı sağlayacaktır. Aynı zamanda Altunizade İstasyonu ile Metrobüs’e, tüm istasyonlarda da karayolu toplu taşıma sistemlerine erişim imkanı sağlayacaktır. Sancaktepe-Çekmeköy’den Üsküdar 27 dakika, Kartal 59 dakika, Yenikapı 36 dakika, Taksim 44 dakika, Atatürk Havalimanı ise 68 dakika olacak


YENİ AVUSTURYA MODELİ


Metro için yapılan tünellerde ise Yeni Avusturya Tünel Açma yöntemi kullanılıyor. Güzergah uzunluğunun 20 km olduğu hatta Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı,...