05 / 05 / 2024

Üsküdardaki okul ve yurtların imar durumu

Üsküdardaki okul ve yurtların imar durumu

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar planı fonksiyon alanlarına uygunluğuna ve yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan faaliyet gösterenler mecliste konu oldu...

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB, gayrimenkul satışı yapılacağını açıkladı. Peki hangi ilçelerdeki gayrimenkuller satılacak? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri... 

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

Milli Emlak'tan Pamukkale'de satılık okul ve arsa!

Denizli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Denizli Pamukkale'de yer alan okul ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

İstanbul'da satılık ve kiralık gayrimenkul fırsatı! 5 ilçedeki 8 gayrimenkulün ihalesi 31 Ekim'de! 

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak, İstanbul ili, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Tuzla ilçelerinde yer alan 2 adet arsa ile 1 adet araziyi satıyor, 5 adet gayrimenkulü de kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Velilerin dört gözle beklediği haber açıklandı! 07 Eylül 2022 okul servisleri fiyat listesi

Velilerin haftalardır merakla beklediği okul servis ücreti araştırmaları arttı. İstanbul, Ankara servis ücreti geçtiğimiz günlerde belirlendi. İBB UKOME'nin Ağustos ayında yaptığı  toplantıda, okul ve personel servis ücretlerine son 4 aydaki asgari ücret ve enflasyon rakamlarının ortalamasına tekabü

Okul servis ücretlerine zam geldi! İstanbul servis ücretleri ne kadar oldu? İşte 24 Ağustos 2022 güncel fiyat listesi...

Okul ve personel servis ücretlerine yüzde zam kararı alındı. Yeni dönemde okul servis ücretleri belli oldu! Peki, zam sonrası okul servis ücretleri ne kadar oldu? Okul servisi fiyatları ne kadar? Okul servisi ücret tarifesi ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 güncel fiyat listesi...

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Karabük'te okul ve pansiyon inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni yatırımları için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karabük'te 2 yeni konut ve 100 kişilik pansiyon inşa edecek.

TOKİ Tekirdağ Süleymanpaşa okul ve pansiyon işi ihalesi bugün!

Kamu yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ ilinin Süleymanpaşa ilçesinde okul ve pansiyon inşa edecek.

TOKİ Tekirdağ'da okul ve pansiyon inşa edecek! İhalesi 31 Mayıs'ta!

Kamu yatırımlarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ Süleymanpaşa'da okul ve pansiyon inşa edecek.

TOKİ'den Ordu'ya okul ve pansiyon!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ordu'da okul ve pansiyon inşa edecek.

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

Üsküdardaki okul ve yurtların imar durumu Haberi

Üsküdardaki okul ve yurtların imar durumu


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde okul ve yurtların imar planı fonksiyon alanlarına uygunluğuna ve yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan faaliyet gösterenlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Tanal'ın soruları

1) İstanbul İli Üsküdar İlçesi sınırları içerisinde kaç tane resmi, özel dernek-vakıf adı altında  okul ve yurt vardır? Bu okul ve yurtların kaç tanesi aktif olarak kullanılmaktadır?


2) Söz konusu okullarda kaç öğrenci eğitim-öğretim almaktadır? Söz konusu yurtlarda barınan kaç öğrenci vardır, öğrencilerin kız-erkek öğrenci sayısı nedir?


3) Üsküdar İlçesi sınırlan içerisinde imar planlarındaki uygun fonksiyon alanları dışında okul, yurt var mıdır? Var ise gerekçesi nedir, okul-yurt yöneticileri ve binalar hakkında bir işlem yapılmış mıdır?


4) Üsküdar İlçesi sınırlan içerisinde imar planlarındaki uygun...