06 / 05 / 2024

Üst Hakkı (İnşaat Hakkı)

Üst Hakkı (İnşaat Hakkı)

Bir başkasının mülkiyetinde bulunan arsanın üzerinde inşaat yapma hakkı; Üst Hakkı (İnşaat Hakkı) olarak ifade ediliyor. Üst Hakkı Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. İşte Üst Hakkı Medeni Kanun maddeleri...

Stç Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stç Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sami Çırak tarafından kuruldu.

Aykar Yol Altyapı Üst Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aykar Yol Altyapı Üst Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayyıldız tarafından kuruldu.

Stı Global İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stı Global İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Arslan tarafından kuruldu.

Meka Üst Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meka Üst Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Karabulak tarafından kuruldu.

Temmuz 2022 kira artış oranı ne kadar olacak? Üst sınır belli oldu! Gözler enflasyon verilerinde…

Temmuz ayı kira zammı ne kadar olacak? Kira artış oranında üst sınır ne? Yeni kira düzenlemesinde neler yer alıyor? İşte detaylar...

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, . İş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulmasını talep etti. İşte detaylar...

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Destan Üst Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Destan Üst Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Fırat Aydın tarafından kuruldu.

MG Üst Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Limited Şirketi kuruldu!

MG Üst Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Limited Şirketi Zeki Eren Şenyürek tarafından Esenyurt'ta kuruldu.

Tarih İst Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Tarih İst Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Hayvancılık Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Muhittin Kaya tarafından kuruldu.

Nokia, PureBook Pro dizüstü bilgisayarını tanıttı! Fiyatını görünce çok şaşıracaksınız!

Nokia, MWC etkinliklerinde PureBook Pro dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi. Peki dizüstü bilgisayarın özellikleri neler?  Fiyat etiketi belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde...

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Üstüngün tarafından kuruldu.

Üst Hakkı (İnşaat Hakkı) Haberi

Üst Hakkı (İnşaat Hakkı)

Üst Hakkı Medeni Kanun!

Üst Hakkı (İnşaat Hakkı), Türk Medeni Kanunu kapsamında 826. madde ile 836. maddeler arasında düzenleniyor.  Üst hakkına ilişkin hususlar konu ve tapu kütüğüne kayıt; İçerik ve kapsam; Yapı mülkiyetinin malike geçmesi; Bedel; Diğer hükümler; Süresinden önce devir istemi; Üst hakkı iradının güvencesi ve Üst Hakkı Sürenin üst sınırı başlıkları altında inceleniyor.


Üst hakkı

I. Konu ve tapu kütüğüne kayıt

MADDE 826.- Bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabilir.

Aksi kararlaştırılmış olmadıkça bu hak, devredilebilir ve mirasçılara geçer.

Üst hakkı, bağımsız ve sürekli nitelikte ise üst hakkı sahibinin istemi üzerine tapu kütüğüne taşınmaz olarak kaydedilebilir. En az otuz yıl için kurulan üst hakkı, sürekli niteliktedir.


II....