27 / 04 / 2024

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...



Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Bu çerçevede yatırımcılar, fiyat yükselişlerinin asıl sebeplerinden kopulmaması gerektiğine dikkat çekerek, yabancı alıcıların alım ve kiralamalarının sınırlı olduğunu vurguluyor. Öte yanda ise yabancıların girdiği piyasada ani fiyat yükselişlerinin altını çizenler bulunuyor.

Kira zamlarında son dakika! Üst sınır önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Toplam konut satışı içinde yabancıya yapılan satışlar 2021 yılına göre yüzde 4 ile sınırlı oldu. Fakat yabancı alıcıların Türkiye'ye olan ilgisi gün geçtikçe çoğalıyor. Döviz bazında satın almalar gerçekleştiriliyor. Yabancının ilgisini fırsatçılık haline getiren bazı emlakçılar yalnızca yabancıya kiralık veya yalnızca  Arapça ve İngilizce ilanlarla kiralamalar gerçekleştiriyor.

Arz yetersizliği sebebiyle ev fiyatlarındaki yükselişlerin hız kazandığına dikkat çekilen bu ortamda, bu gibi ilanlar ve satın almaların, piyasayı ‘yabancıların hareketlendirdiği’ne ilişkin algı oluşturduğunun altı çiziliyor. 

Peki yabancıya konut satışı sektörü nasıl etkiliyor? Yabancıya konut satışı, fiyatları artırıyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Geri Dön