30 / 04 / 2024

ev kiralarına üst sınır

ev kiralarına üst sınır

Ipsos tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, ev sahiplerinin yüzde 35'i, kiracılarından yasal artıştan fazla zam talep etti. İşte emlak sektöründeki son durum...

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Ev kiralarına üst sınır getirilecek mi?

Türkiye’de son zamanlarda kiralık ev fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde insanlar uygun fiyatlı konut bulmakta zorluklar yaşıyor. Peki öğrenciler ev bulma zorluğunu nasıl aşacak?

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) verileri İstanbul’da iki emekli maaşının bir ev kirasına yetmediğini gözler önüne serdi. İşte detaylar... 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

ev kiralarına üst sınır Haberi

ev kiralarına üst sınır

Ipsos tarafından gerçekleştirilen Antikriz Raporu’ndan derlenen verilerle bu hafta; emlak piyasası incelendi ve son durum masaya yatırıldı. 

Derlenen verilere göre, açıklanan enflasyon oranında kira artış oranlarına karşın, konut sahiplerinin yüzde 35'lik kısmının kiracılardan bu orandan fazla artış istediği belirlendi. Bu oran sözleşme güncellemesi zamanı gelenlerde yüzde 51 olarak kaydedildi. Resmi kira artışından fazla bir taleple karşılaşan kiracıların yüzde 73'lük kısmı bu oranı kabul etti. 

İşte kiralık konut piyasasında son durum...

Kiracıların yüzde 51’inin son bir yıl içinde kiralarına yapılan yükselişin, gelirlerindeki yükselişten daha çok olduğu belirlendi. Gelirlerindeki yükselişin kira artışından daha fazla olduğunu söyleyenlerin oranı ise ise yüzde 14 oldu. Her 10 kiracıdan 4'ü kira ve gelirlerindeki yükselişin aynı oranda olduğunu aktardı.

YÜZDE 86'LIK KISIM BÜTÇESİNE UYGUN EV BULAMAYACAK

Kiracıların yüzde 86’sı...