16 / 05 / 2024

Usta Mektebi tophane

Usta Mektebi tophane

MSGSÜ öğretim üyeleri Tophane’deki İmalat-ı Harbiye Usta Mektebi’nin yeniden yapımıyla ilgili “Önemli kalıntıların ortaya çıktığı bir alanda, projeden vazgeçilmeli, yeni yapı da doğru değil” dedi...

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

İrfan Usta 2021 yılında 40 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Pide ve lahmacun konseptiyle hizmet veren İrfan Usta, franchise vererek 2021 yılında 40 şubeye ulaşmayı hedefliyor. 50 bin TL giriş bedelinin alındığı şubeler için aylık ciro hedefi 150 bin ile 200 bin TL arasında değişiyor.

Tophane'de 'Galataport' tartışması!

Tophane'ye yapılan Galataport'ta sona yaklaşılırken, siluet tartışmaları da beraberinde geldi...

Bedri Usta'dan franchise fırsatı!

Türkiye genelinde 14 şubesi bulunan kebapçı Bedri Usta, hem yurt içinde hem de yurt dışında franchising yöntemiyle büyüyecek. Yeni açılacak şubeler için aylık minimum 450 bin ile 500 bin TL arasında ciro hedeflenirken kâr marjı ise yüzde 20 düzeyinde bulunuyor...

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Usta Pideci restoran sayısını 100’ün üzerine çıkaracak!

Usta Pideci, markası büyüyor. TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, "2020’de restoran sayımızı 100’ün üzerine çıkarmayı düşünüyoruz” diye açıklama yaptı...

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışta!

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Yalıda daha önce İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un dedesinin de kaldığı söylendi...

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Usta Mektebi tophane Haberi

Usta Mektebi tophane

Tophane’deki İmalat-ı Harbiye Usta Mektebi’nin yeniden ihyası projesinde arkeolojik kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan buluntuların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız bir açıklama yaptı. Karayağız açıklamasında, “2010’da Koruma Kurulu tarafından onaylanmış bir proje ve ihale var. Ama biz bunu uygulamak zorunda değiliz. Koruma Kurulu projenin uygun olduğuna dair karar verse bile biz istersek o işten çekilip binayı yapmayız. Kazıdan çıkan sonuca ve üniversitenin bilim kurulunun raporuna göre iş yaparız” dedi. MSGSÜ öğretim üyeleri, rektörün bu sözleri üzerine kentin ortasında böyle önemli kalıntıların ortaya çıktığı bir alanda bir yapının doğru olmayacağını ve projeden vazgeçilmesi gerektiğini söylediler.



» MSGSÜ öğretim görevlisi Aykut Köksal:


MSGSÜ Rektörü Yalçın Karayağız’ın, kararı üniversite öğretim üyelerinin akademik duyarlılığına bırakan açıklamasını son derece olumlu ve sağduyulu...