06 / 05 / 2024

uydu Kent nedir

uydu Kent nedir

Başkent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği tarafından yürütülen Yaylaşehir Projesi kapsamında ilçede 3.6 milyonluk dev alan üzerine yeni bir şehir inşa edilecek. Yeni uydu kent 50 bin kişiye istihdam sağlayacak...

Uydukent nedir?

Kentlere bağlı olarak kurulan uydukent nedir, uydukent nerede vardır? Gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları için başvurular yarın sona eriyor! 

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkan için başvuru süreci yarın sona eriyor. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' dedi.

Mebuskent'te ticari alanlar satışta!

Başkent’in yeni gözdesi Karacakaya’da, uydu kent olarak kurulan Mebuskent projesinin kendisine ait 5.000 kişiye hitap edecek AVM alanındaki 8.000 metrekare satılabilir alan için ön talep toplama süreci başladı. AVM, Eylül sonuna kadar faaliyete geçecek.

Kooperatif kurana hazineden ücretsiz arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası’nda çıkabilecek bir kararla, 250 üyesi olan kooperatiflere, uydu kent projelerini uygulamak kaydıyla hazineden ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini açıkladı.

Malatya Gelincik Tepesi imara açılıyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde bulunan Gelincik Tepesi için uydu kent projesi hazırladıklarını söyledi.

Manisa'ya 6 bin konutluk yeni uydu kent geliyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" konulu toplantıda, kentte 6 bin konutluk yeni bir uydu şehir kurulması projesi için düğmeye basıldığını söyledi.

1997 yılında yeni İstanbul Silivri'ye kurulacakmış!

1997 yılında yeni İstanbul Silivri'de 17 bin dönümlük alan üzerine kurulacakmış. Uydu kent 35 milyar dolara mal olacakmış ve bu arazinin 5 bin dönümlük bölümü Singapur benzeri olarak kurulacakmış.

1994 yılında Esenyurt'ta yeni kent doğacakmış!

1994 yılında dargelirliler için Esenyurt Belediyesi tarafından Boğazköy Projesi kapsamında 6 bin 300 aile konut sahibi olacakmış. 200 hektarlık alana kurulacak proje ile Esenyurt'ta yeni bir uydu kent doğacakmış.

1993 yılında 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye başlamış!

1993 yılında İstanbul'da hava kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlanmış. Büyükçekmece, Kemerburgaz, Çatalca gibi bölgelerde yapılan 'uydu kent'ler büyük ilgi görmeye ve prim yapmaya başlamış.

uydu Kent nedir Haberi

uydu Kent nedir

Başkent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği tarafından yürütülen Yaylaşehir Projesi kapsamında ilçede 3.6 milyonluk dev alan üzerine yeni bir şehir inşa edilecek. 3 bini villa, 7 bini çok katlı konutlardan oluşacak projede yaklaşık 50 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Yaylaşehir Projesi'nde sosyal tesisler, ticari alanlar, rekreasyon alanları, üniversite ve özel hastaneler de yer alacak. Birlik mülkiyetindeki 3 bin adet villa parseli için kuralar çekildi. Birliğe bağlı 45 kooperatifin ada ve parsel bazındaki yerlerinin belirlendiği kura, noter huzurunda gerçekleştirildi. 45 kooperatif ve yöneticilerinin katıldığı kura çekim töreninde 500'e yakın üye yer aldı. Birlik Başkanı Osman Kurt, tüm sosyal kesimlere hitap edecek, çevreye duyarlı bir konut projesi ürettiklerini belirterek, "Projemiz tamamlandığında bölgemiz, yeni iş olanaklarına, eğlence ve aktivite alanları ile birçok sosyal...