06 / 05 / 2024

uzaya turistik gezi

uzaya turistik gezi

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi.

İranlılar Van'dan ev alıyor!

Son yıllarda turistik gezi amacıyla Van’a akın akın gelen İranlılar, artık Van’dan konut alıp Van’da kalıcı olmak için de girişimleri başlattı.

İran'dan Türkiye'deki inşaat firmalarına yatırım çağrısı!

İran Büyükelçiliği Sözcüsü Adinehlou, Türklere İran'a turistik gezi yapmaları çağrısında bulundu. Adinehlou "Dubai'ye gidenlere şaşırıyorum. Bizim adalarımız daha güzel ve mercan dolu" dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği İzmir turizmini masaya yatırdı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini ifade etti...

Turistik bölgelere düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

BİŞDER 3.köprüye teknik gezi düzenledi!

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği BİŞDER, İstanbul’un önemli projelerinden 3.Boğaziçi Köprüsü (Yavuz Sultan Selim)’ne bir teknik gezi organize etti...

1982 yılında Kumkapı ve Sulukule turistik bölge olacakmış!

1982 yılında Kumkapı balıkçı lokantaları ve Sulukule eğlence bölgesi yeniden düzenlenecekmiş ve turistik kimliğe kavuşturulacakmış. Kumkapı'da yeni yapıların yapılmasıyla tarihi çevre bozulmuş. Kültür Bakanlığı bu bölgede düzenlemeler yapılmasına karar ve

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tahir Bulca, Önder Aydemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak'ta kuruldu.

1980 yılında Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş. Tesislere 14 beton oda inşa edilmiş ve 70 çadırlık bir bölüm eklenmiş. Tesislerde 300 aile çadır kurarak tatil yapabilecekmiş.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği EMITT Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19 ’uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Yenikapı turistik bölge olacak!

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi, Şevket Kahraman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Beyoğlu, Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Caddesi'nde kuruldu.

İşte İstanbul'un gezi rotası!

Hafta sonu tatillerini, yakın ama bir o kadar da şehrin kasvetinden uzak bir yerde geçirmek isteyen, gürültüden, kalabalıklardan şikayetçi, beton blokların arasında sıkışıp kalan İstanbullular için keyifli bir gezi rotası…

uzaya turistik gezi Haberi

uzaya turistik gezi

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi. 2023 yılı için hedeflenen 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir rakamlarının çok daha önce yakalanacağını vurgulayan Ulusoy, turizmin mevsimsellik etkisinden kurtararak, 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de tur operatörlüğü sektörünün hızla geliştiğini söyleyen vurgulayan Ulusoy, değişen ve gelişen teknolojinin tüketicilere turlar konusunda esnek alternatifler sunduğunu ifade etti. Ulusoy, "Ancak B teknolojideki gelişim ne kadar artarsa artsın seyahat acentelerinin öneminin kaybolmayacağı, aksine artacağını düşünüyoruz. 


Nitekim Almanya gibi internet kullanımı ve turizm endüstrisi bizden daha gelişmiş bir ülkede bile son aylarda klasik seyahat acentelerinin sayısında artış yaşanmaya başladığını gözlemliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de seyahat acentesi sayısının 8...