03 / 05 / 2024

Uzel Fabrika Arazi

Uzel Fabrika Arazi

Türk sanayisinin en köklü ve en büyük kuruluşlarından Uzel Makine artık yolun sonuna geldi. İstanbul 1. İflas Müdürlüğü 2012/10 dosya kararıyla şirketin iflasını açtı

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Gemlik'te arazi fiyatları iki katına çıktı!

Türkiye'nin otomobilinin üretileceği fabrika Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak. Fabrikanın yerinin belli olmasıyla birlikte, Gemlik'teki arazi fiyatları yüzde 50 oranında arttı...

Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Manisa'da arazi bakıyor!

Alman otomobil devi Volkswagen yetkilileri Manisa OSB ve çevresinde arazi işlemleri için sahaya indi.

Uzel'in fabrika binası ve arazisi 223.7 milyon TL'ye satıldı!

İstanbul'da bulunan Uzel Traktör Fabrikası'nın arazisi ve binasının satış ihalesi gerçekleşti. İhaleyi 223 milyon 700 bin TL’ye ipotek alacaklısı Vera Varlık aldı.

Uzel'in fabrika binası ve arazisi yeniden satışta!

Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın bina, arazisi ile makine ve teçhizatları açık artırma usulü ile yeniden satışa çıkarıldı. 15 Nisan 2019 günü gerçekleşecek ihalede satış bedeli 446 milyon 139 bin TL'ye olarak belirlendi.

Uzel'in ihalesinde esrarengiz olay!

Uzel Makina’nın Rami’deki dev fabrika ve arazisinin ihalesinde ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Uzel’in icra ihalesinin yapıldığı dakikalarda 5 kişi, kapıları mühürlü durumdaki fabrikaya girdi. Şüphelilerden 2’si olay yerinden kaçarken, 3'ü polise teslim edildi.

Uzel Makine'nin arazisine yine alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına ilişkin olarak yapılan ikinci ihalede de alıcı çıkmadı.

Uzel Makine'nin arazisi ve fabrika binası bugün satılıyor!

İstanbul Rami’de toplam 93.5 dönümlük arazi üzerinde yer alan  Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin ihalesi bugün düzenlenecek.

Uzel'in arazisine ve fabrikasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına alıcı çıkmadı.

Uzel'in arazisi ve fabrika binası bugün satılıyor!

İstanbul Rami'de bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın bina ve arazisi bugün satılıyor. 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan taşınmazların bedeli 446 milyon 139 bin 553 lira olarak belirlendi.

Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satılıyor!

Bir dönem, yüzde 45’lik pazar payı ile Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi olan Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satışa çıkarılıyor.

Uzel Makine'nin arazisi 446 milyon TL'ye icradan satışta!

Bir dönem Türkiye’nin en köklü sanayi şirketleri arasında yer alan Uzel Makine’nin Topçular'da bulunan 97 dönümlük arazisi ve fabrika binası icradan satışa çıkarıldı. 

Uzel Makine'nin arazisi 446 milyona icradan satılacak!

Bir dönem Türkiye’nin en köklü sanayi şirketlerinden biri olan Uzel Makine’nin Bayrampaşa'da yer alan 97 dönümlük arazisi ve fabrika binası yeniden icradan satışa çıkarıldı...

Uzel Fabrika Arazi Haberi

Uzel Fabrika Arazi

Tarihi 1800'lü yıllara dayanan ve henüz 6 sene önce 600 milyon liradan fazla ciro yapan şirket aile içinde yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü battı ve mahkemeden iflas kararı çıktı. Bundan sonraki süreçte şirket tasfiye edilecek ve bütün mal varlıkları satılıp alacaklıların borçları ödenecek.


Milliyet Gazetesi'nden Songül Hatısaru'nun haberine göre İstanbul 1. İflas Müdürlüğü 2012/10 dosya kararıyla şirketin iflasını açtı.


TARİHİ 1864 YILINA DAYANIYOR


Peki bir dönem Türkiye'nin en büyüklerinden olan Uzel, nasıl oldu da sona geldi?


Bu sorunun yanıtını bulabilmek için gelin önce şirketin tarihine bir bakalım. Şirketin resmi tarihi 1937 yılında, gayri resmi tarihi ise 1864 yılında başlıyor. Aile o yıllar Bulgaristan-Romanya sınırındaki Rusçuk bölgesinde yaşıyor ve bir fayton fabrikası bulunuyor. Bu fabrikadan tüm Osmanlı'ya fayton gönderiliyor. 


Aile ilerleyen yıllarda Bursa'ya göç ediyor. 1937 yılında...